Herentals deelt eerste klap uit aan Heerenveen met shootouts


Op zaterdagavond 2 december terwijl het code oranje en geel was in Nederland speelde Heerenveen en Herentals hun eerste halve finale om de BeNe League Cup. Het was een spannende wedstrijd die tijdens shootouts gewonnen werd door HYC.

LEES OOK: Powerplay ijzersterk voor winnend Geleen in Diez

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 1-2 SO

In de eerste periode hadden beide goalies aardig wat te doen. Zowel Herentals Andrew Masters als Heerenveens Martijn Oosterwijk hielden de netten nog droog. Al snel in de tweede periode wist Ben Coolen op de powerplay een bres te slaan met een schot. 1-0 voor HYC. Beide teams kregen wederom een aantal kansen maar nog steeds was het lastig scoren. Dat lukte voor Heerenveen pas in minuut 47. Bij een breakaway 3-op-1 van de Flyers kon Floris van Elten van dichtbij binnen schieten. Hij verraste Andrew Masters met een schot in de winkelhaak. In de laatste speelminuut pakte Flyers Lennart Vosmer nog een straf voor tripping maar Herentals kon niet profiteren van de man meer situatie. Het kwam aan op penaltyshots. Daarin was HYC de betere. Zodat ze met een been in de finale staan. Vanavond spelen Geleen tegen Diez 1-0 voor Geleen en Herentals ontvangt Heerenveen. 1-0 voor HYC. Komen er nog een wedstrijd drie? Of maken HYC en Eaters het vanavond al af?

samenvatting

Previous Sharks winnen eerste uitwedstrijd, Columbus nekt Ottawa
Next Sprong goal en assist bij winst Detroit. Tampa afgedroogd door Dallas