Sprong goal en assist bij winst Detroit. Tampa afgedroogd door Dallas


Dag 52 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong voor Detroit een goal en een assist had. Tampa afgedroogd werd in eigen huis door Dallas en Connor Bedard een record behaald voor Chicago.

LEES OOK: Sharks winnen eerste uitwedstrijd, Columbus nekt Ottawa

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 1-8

In Tampa viel de stroom blijkbaar uit. Een totale melt-down bij de spelers werd gevolgd door een ongecontroleerde woede-uitbarsting van coach Jon Cooper. De oorwassing door Dallas betekende de vierde nederlaag op rij voor de Bolts. De saboteurs uit Dallas hadden in Joe Pavelski (goal en twee assists), Jason Robertson (twee goals) en goalie Jake Oettinger (32 saves) hun uitblinkers. Voor Tampa-goalie Andrei Vasilevsky betekende de zesde tegentreffer het einde van zijn wedstrijd. Hij had 19 saves op 25 schoten. Zijn vervanger Jonas Johansson deed het niet veel beter: zeven saves op negen schoten.

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1-3

In Winnipeg zorgde Connor Bedard voor een nieuw record in de geschiedenis van de Blackhawks. Hij is hun eerste rookie die in acht opeenvolgende wedstrijden punten scoort. Tegen Winnipeg maakte hij de enige treffer voor Chicago. De Jets eindigde hun driedelige reeks nederlagen door goals van Cole Perfetti, Mark Scheifele en Morgan Barron.

New York Rangers -Nashville Predators 4-3

De Rangers are on a roll. Tegen de Nashville Predators pakte New York na een 2-0 achterstand de vijfde overwinning in zes wedstrijden. Het was tevens hun tiende overwinning in dertien uitwedstrijden. De roofdieren uit Nashville vielen met man en macht aan maar beten uiteindelijk hun tanden stuk op de Muur van New York. Rangers-goalie Igor “de Verschrikkelijke” Shesterkin was met zijn 39 saves doorslaggevend in deze bloedstollende wedstrijd. Ryan O’Reilly was voor Nashville met een goal en een assist de gevaarlijkste Predator.

New York Islanders – Florida Panthers 4-3

Dat de Islanders de katjes uit Florida met lege klauwen achter lieten was maar aan één man te danken. Islanders-goalie Ilya Sorokin liet 42 saves noteren in een wedstrijd waarin de Panthers New York met een schotenverhouding van 45-27 (!) overklaste. Vooral in periode drie zette de Panthers hun klauwen in het vlees van New York. Met een schotenverhouding van 18-6 werden de Islanders van het kastje naar de muur gespeeld. Maar Sorokin stopte zeventien van die achttien pogingen. Carter Verhaege leverde een goal en een assist voor Florida. Julian Gauthier deed hetzelfde voor New York.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 4-3 OT

Een thriller in Toronto. Twee teams met topnotch aanvallers grepen elkaar bij de keel en lieten niet meer los. Acht seconden voor het einde van de overtime stelde Brad Marchand de winst voor de Beren uit Boston veilig. Hij ving een rebound-pass van teammaat David Pastrnak (goal en twee assists) uit de lucht, legde de puck snel op het ijs en schoof de zwarte schijf feilloos in het net van de Leafs. Voor Toronto waren Auston Matthews (twee goals) en goalie Joseph Woll (33 saves) de uitblinkers.

Detroit Red Wings – Montreal Canadians 5-4 OT

Detroit speelde in Montreal tegen de Canadiens gek genoeg een halve thuiswedstrijd. Wings-spelers Joe Veleno (goal), Christian Fischer (shorthanded-goal), Alex de Brincat (power play-goal en een assist) en Daniel Sprong (assist en een prachtige goal) komen allemaal uit Montreal en dat wreven ze er met hun treffers goed in bij de Canadiens. Sprong zwaaide na zijn goal nog even naar de familie in het publiek en noteerde in elf minuten ijstijd twee punten, twee shots on goal en een plus 1. Jake Wallman bracht met een fraai slap schot in overtime de winst naar Detroit. Voor Montreal was Nick Suzuki de opvallendste speler met een goal en een assist.

Seattle Kraken – Ottawa Senators 0-2

Seattle komt maar niet echt lekker op gang dit seizoen. De Kraken-aanvallers kwamen niet voorbij aan Senators-goalie Anton Forsberg (39 saves). Hij realiseerde daarmee zijn eerste shut-out van het seizoen en voor Forsberg was deze prestatie meer dan welkom. Met een savepercentage van 0.850 was hij de slechtst presterende goalie van alle goalies met vijf wedstrijden of meer achter hun naam. Tot gisteravond. Mathieu Joseph en Drake Batherson scoorden de treffers voor Ottawa.

Philadeplphia Flyers – Pittsburgh Penguins 4-3 SO

De Penguins en de Flyers hielden elkaar de hele wedstrijd in een wurggreep. Geen van beide teams kon uitlopen naar een veilige voorsprong. Tyler Foerster (goal en assist) was de gevaarlijkste Flyer en Jake Guentzel was de scherpschutter voor de Penguins (twee treffers). Voor Philadelphia scoorde Sean Coultier de enige goal tijdens de shoot-out en schonk de Flyers daarmee de overwinning.

Buffalo Sabres – Carolina Hurricanes 2-6

Tegen de perfecte storm die Carolina door de hal liet razen, waren de buffels niet opgewassen. Hurricane-aanvaller Sebastian Aho was met twee treffers goed op dreef. Buffalo heeft wel een defensief probleem want de laatste drie wedstrijden vlogen er elke wedstrijd minstens zes in het net. En dat ligt niet alleen maar aan de goalie: Sabres-doelman Eric Comrie voorkwam met zijn 29 saves dat de Hurricanes dubbele cijfers konden bijschrijven.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 1-4

Aan de stick van Alex Kerfoot (goal en twee assists) pakten de Coyotes voor eigen publiek de volle buit. De blauwbloezen uit St. Louis kwamen via de goal van Branden Saad slechts één keer langs Arizona-goalie Connor Ingram. Zijn 31 saves waren doorslaggevend voor de overwinning.

Vancouver Canucks – Calgary Flames 4-3

In deze vurige Canadese derby was Nikita Zadarov (assist) de man of the match. Afgelopen donderdag lieten de Flames hem naar de Canucks vertrekken via een tussentijdse trade. Dat bleek een dure trade. Het was Zadarov die tijdens zijn debuut voor de Canucks de assist gaf voor de beslissende 4e treffer van Vancouver. Zijn teamaat Elias Petterson tipte de puck in het empty net van de Flames. Elias Lindholm scoorde voor Calgary nog de 4-3 tijdens een powerplay één minuut voor tijd.

Washington Capitals – Golden Knights 1-4

Een ontketende Jonathan Marchessault (twee goals) en Jack Eichel (één goal en twee assists) waren de ridders met de golden sticks. Washington-goalie Darcy Kuemper (32 saves) voorkwam een afstraffing voor de Capitals.

Colorado Avalanche – Anaheim Ducks 3-4 SO

Kwakend van plezier stapten de Ducks gisteren van het ijs. Na een achtdelige reeks nederlagen hield Anaheim eindelijk weer eens stand. Daar waren wel een overtime en shoot-out voor nodig. De overwinning smaakte extra zoet omdat de reeks nederlagen startte tegen Colorado (8-2 verlies, 15 november). Anaheim-goalie John Gibson (34 saves) en teammaten Leo Carlsson en Alex Killorn (beide een goal en een assist) waren de sterkste eenden op de bevroren vijver van Anaheim. Avalanche-verdediger Bowen Byram scoorde twee van de drie treffers voor Colorado.

Previous Herentals deelt eerste klap uit aan Heerenveen met shootouts
Next Tilburg wint met ruime cijfers op bezoek in Erfurt