Sharks winnen eerste uitwedstrijd, Columbus nekt Ottawa


Dag 51 van de NHL had maar twee wedstrijden waarbij de San Jose Sharks voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd wonnen. En Columbus terug kwam van een 2-0 achterstand.

LEES OOK: Assist Sprong bij winst Detroit, goalie goal Tristan Jarry

New Jersey Devils – San Jose Sharks 3-6

Voor alles is er een eerste keer. Zo ook voor de San José Sharks dit seizoen. Pas in wedstrijd twaalf van dit jaar pakten ze thuis hun eerste winst. Maar een uitwedstrijd winnen zat er nog niet in. Tot gisterenavond. Deze wedstrijd 24 van het seizoen was de eerste overwinning in een road game voor de Sharks. And boy, it was a good one. De afgelopen road games resulteerden in een doelsaldo van -36 goals (6 voor en 42 tegen). Maar deze keer was het voedertijd voor de haaien buiten de territoriale wateren van San José. Anthony Duclair verkeert in topvorm en was de BullShark in de heksenketel van New Jersey. Net als teamgenoot Jacob MacDonald noteerde hij twee goals voor San José. In periode drie vond het bloedbad voor de Duivels plaats. De Sharks wonnen die periode met 3-2 ondanks een shots-on goal verhouding van 23-7 (!) in het voordeel van de Devils. Capo di Capo bij de grote witte haaien was dus goalie Kaapo Kahkonen die met 44 saves de overwinning uit het hellevuur sleepte. Voor De Devils was er nog meer slecht nieuws: topverdediger Dougie Hamilton is na een operatie aan zijn borstspier voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Datzelfde geldt ook voor aanvaller Tomas Nosek vanwege een voetoperatie. De Devils zijn nog lang niet uit de brand.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 4-2

In Columbus liet Brad Tkachuk zien dat hij een geweldige speler is. Na zijn meltdown en bijbehorende vechtpartij tegen de Florida Panthers liet hij tegen de Blue Jackets weer eens zijn schaatsen en stick spreken. Met een goal en een assist dirigeerde Tkachuk zijn Senators naar een comfortabele voorsprong: 2-0. Voor de defensie van Ottawa was het een rustige avond: Jonas Korpisalo kreeg slechts 23 schoten te verwerken. Maar daarvan vlogen er vier in het net! Aan het einde van periode een was het al 2-2. In periode twee scoorden Adam Fantilli en Boone Jenner de beslissende goals voor de Blue Jackets. Dat de Jackets vervolgens geen enkele tegentreffer meer hoefden te incasseren was volledig te danken aan één man: The King of Columbus, mister Elvis Merzlinski. De Jackets-goalie noteerde 41 (!) saves op 43 schoten. Ook al heersten de Senators op het ijs: het was close but no cigar voor Ottawa.

Previous Powerplay ijzersterk voor winnend Geleen in Diez
Next Herentals deelt eerste klap uit aan Heerenveen met shootouts