Powerplay ijzersterk voor winnend Geleen in Diez


De eerste halve finale van de BeNe League Cup ging tussen EG Diez-Limburg en Snackpoint Eaters Limburg. Wederom kwam Geleen terug van een 3-1 achterstand en wonnen de wedstrijd in overtime.

LEES OOK: Geleen plaats zich voor halve finale BeNe Cup, Liege uitgeschakeld

EG Diez-Limburg – Snackpoint Eaters Limburg 3-4 OT

Dat het na de eerste periode maar 2-1 stond was te danken aan Eaters goalie Deniz Mollen. Maar liefst 21 schoten kreeg hij te verwerken en moest er op twee het antwoord schuldig blijven. Geleen pakte de voorsprong door een powerplay goal van Bradley Forrest. Maar twee minuten later was de score al omgedraaid. Twee goals snel achter elkaar voor Diez gescoord door Konstantin Firsanov en Artjom Piskowazkow zorgde voor de verdiende voorsprong voor de Duitsers uit Diez.

In de vijfde speelminuut van de tweede periode zette clubtopscoorder dit seizoen Hunter Fortin Diez op een 3-1 voorsprong. Akim Ramoul zorgde halverwege de wedstrijd voor ‘Das Anschlusstor’ door debuterende Diez goalie Markus Ekholm Rosen met een schot te verslaan.

comeback compleet

In de vijfenveertigste speelminuut was het wederom Bradley Forrest die met zijn tweede powerplay goal van de avond de stand gelijk trok. Beide teams wisten niet meer te scoren en een straf in overtime voor Diez speler Nils Wegner in verband met tripping zorgde ervoor dat captain Lars van Sloun de game winning goal kon maken. Zondag wedstrijd twee en vanavond de eerste wedstrijd uit de andere halve finale tussen Heerenveen en Herentals. De eerste tik is uitgedeeld door Geleen, maar het is zeker nog geen knock-out.

de game winning goal: powerplaygoal door Lars van Sloun

Previous Tilburg Trappers verslaat Fuchse Duisburg met moeite
Next Sharks winnen eerste uitwedstrijd, Columbus nekt Ottawa