Geleen plaats zich voor halve finale BeNe Cup, Liege uitgeschakeld


Op zondag 26 november waren er nog twee wedstrijden en die deden er nog toe wat betreft de halve finale van de BeNe League Cup. Geleen had een puntje nodig en dat werd behaald met een kleine overwinning op Den Haag en Liege had allen nog kans bij een overwinning op Leuven en ook die missie slaagde.

LEES OOK: Heerenveen, Diez en Herentals al zeker van halve finale BeNe Cup

Chiefs Leuven – Liège Bulldogs 2-6

In de eerste periode scoorde Kurt Sonne de 0-1 shorthanded tien seconden voor de eerste break. Sean Montgomery zette de 0-2 op het bord al vroeg in de tweede periode. Montgomery scoorde daarna nog twee goals in het verloop van de tweede periode. Na veertig minuten stond de 0-4 op het bord. In de derde periode scoorde Boet van Gestel de 0-5 waarna Leuven twee goals wist te scoren. Seppe Vanwelssenaers en Iniaz Steyaert scoorde voor de mannen uit de universiteitsstad. Maar het laatste woord had Sean Montgomery met een penalty shot. HIj scoorde in totaal vier goals.

tekst gaat verder onder de foto

#85 Sean Montgomery Foto: Coline Théate

Snackpoint Eaters Limburg – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 3-2

Na een dikke drie minuten mag HIJS Joy Turpijn de strafbank op voor vier minuten in verband met een high sticking met bloed. Daar profiteerde Geleen direct van. Een slap shot van Ben Dupereault weet Julien van Nes nog te stoppen maar de rebound door Lars van Sloun betekende de 1-0. 33 seconden later lag ook de 2-0 in het Haagse net. Mees de Wit kon van dichtbij de 2-0 maken. Een delayed penalty zorgde ervoor dat Jeffrey Melissant de aansluitingstreffer weet te scoren. Maar lang kon Den Haag er niet van genieten want met een aardig hard schot wist Akim Ramoul. Toen waren er net tien minuten gespeeld. Het publiek vermaakte zich goed. Tijdens de tweede periode weet HIJS wederom op de powerplay te scoren. Een schot van Jordy van Oorschot werd gestopt door Jowin Ansems maar uit de rebound weet Bartek Bison zijn oud collega Ansems te passeren voor de 3-2. Den Haag was de betere in de tweede periode maar Jowin Ansems liet zich niet nog een keer passeren door de puck.

In de derde periode werd er niet meer gescoord. Beide goalies hielden hun netje droog zodat Geleen zich plaatste voor de halve finale tegen Diez. De andere halve finale zal gaan tussen Heerenveen en Herentals.

#28 Mees de Wit Foto: Will Smeets
Previous Tilburg verliest van Essen mede dankzij vele gemiste kansen
Next Sprong wint met Detroit van Minnesota, Oiler scoren acht goals