Tilburg verliest van Essen mede dankzij vele gemiste kansen


Op zondag 26 november speelde Tilburg Trappers tegen de Mosquitos uit Essen. Essen staat tweede met zeven punten voor op Tilburg en een wedstrijd minder gespeeld. Tilburg had weer de meeste schoten maar niet de meeste goals.

LEES OOK: Tilburg wint lastige uitwedstrijd bij nummer laatst Herford

Tilburg Trappers – ESC Wohnbau Moskitos Essen 2-3

Tilburg trad aan zonder Max Hermens, D’Artagnan Joly, Jay Huisman, Alexei Loginov en Ruud Leeuwesteijn. De Trappers starte furieus meteen aantal schoten van afstand maar goalie Bastian Flott-Kucis gaf geen rebounds weg. En uit een aanval van Essen gaf Fabio Frick de puck voor en die viel binnen via de schaats van verdediger Bjorn Borgman. Dat was na bijna zeven minuten spelen. Vlak daarna mocht Tilburg op de powerplay maar zoals zo vaak dit seizoen profiteerde men er niet van. In minuut dertien kreeg Tilburg op de breakaway een grote kans maar de puck mistte het doel. Nog geen minuut later scoorde Essen via de five hole bij Trappers goalie Cedric Andree. Robin Slanina kon vanuit het midden uithalen. Daarna kreeg Tilburg twee grote kansen op de breakaway. Beide schoten werden gestopt door de Duitse goalie.

tekst gaat verder onder de foto

#53 Bastian Tofoll-Kosic Foto: Arie Leeuwesteijn

Branden Gracel zette drie minuten voor de break een actie vanuit het neutrale vak op. Hij omspeelde twee spelers van de muggen en kon met een slap shot vanuit rechts links in de verre hoek scoren. ‘Das Anschlusstor’ was binnen. Het was nog even zweten de laatste twee minuten voor de Trappers want Diego Hofland mocht naar de ‘Sin Bin’ voor slashing. Maar de penalty kill deed zijn werk.

Twee straffen achter elkaar in de tweede periode voor de Trappers binnen een halve minuut betekende anderhalve minuut 5-op-3. En die powerplay maakte Essen prima af. Sandis Zolmanis kreeg de puck rechts van de goal en met een one-timer maakte hij de 1-3. Verder was het toch echt Tilburg wat de klok sloeg. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het aan een echte goalgetter nu Max Hermens nog steeds geblesseerd is. Reno De Hondt stond vogelvrij alleen voor de Duitse goalie van Essen maar hij kon deze grote kans niet benutten.

Meer geluk in de derde periode?

Het duurde bijna tien minuten voordat Tilburg de aansluitingstreffer in de derde periode kon maken. Jordy Verkiel maakte een mooie rondje en kon door een mêlee van spelers  uithalen waarna Essen goalie het zicht werd ontnomen en zo de 2-3 binnenviel. In de derde periode was de schoten verhouding 22-om-11 (in totaal 48-om-25) maar goalie Bastian Flott-Kucis weigerde te capituleren. Het was alweer de zevende nederlaag in achttien wedstrijden.
tekst gaat verder onder de video’s

uitslagen
Leipzig – Scorpions 4-3
Duisburg – Erfurt 3-4
Hamm – Halle 3-6
Herne – Rostock 5-4 SO
Indians – Herford 11-4

stand
1. Essen 18-44
2. Scorpions 19-43
3. Tilburg 19-34
4. Erfurt 18-34
5. Indians 18-32
6. Rostock 19-30
7. Halle 18-29
8. Hamm 18-27
9. Herne 18-20
10. Leipzig 18-16
11. Duisburg 18-13
12. Herford 19-8

Previous Arizona, Los Angeles en Philadelphia pakken shutout
Next Geleen plaats zich voor halve finale BeNe Cup, Liege uitgeschakeld