Tilburg wint lastige uitwedstrijd bij nummer laatst Herford

Voor 457 toeschouwers in “Am Kleine Felde” moest Tilburg aan de bak tegen het onderaan staande Herford in de Oberliga Nord. Het werd geen makkelijke klus. Maar na zestig minuten konden de drie punten mee naar Brabant.

Branden Gracel en Reno de Hondt waren weer terug in de opstelling bij Tilburg. De Trappers begonnen weer uitstekend aan de wedstrijd. Al binnen anderhalve minuut lag de puck al in het net van Kieren Vogel. Danny Stempher had er drie pogingen voor nodig maar uiteindelijk was het 0-1. Een straf voor Noah Muller zorgde voor een Duitse powerplay. Andre Gerartz zorgde voor de gelijkmaker via en assist van de Let Rudolf Maslovskis. Na twintig minuten was de schoten verhouding 10-om-10. Ook in de tweede periode was de schoten verhouding gelijk. 11-om-11 waaruit bleek dat Tilburg het niet makkelijk had tegen de nummer laatst.

Al werd het verschil wel gemaakt in de derde periode. Twaalf minuten voor tijd zette Branden Gracel de Tilburgers weer op voorsprong. Via een assist van Ties van Soest die van richting werd veranderd door een Duitse schaats wist hij de puck toch in het net te schieten. Toch kon men de winst daarna nog niet definitief over de streep trekken. Pas nadat Mikko Virtanen de goal twee minuten voor tijd scoorde. Hij kon van dichtbij de derde goal binnen prikken. Al maakte Andre Gerartz het nog spannend door anderhalve minuut voor tijd nog een ‘Anschlusstor’ te scoren maar daarna lukte het niet meer bij de Duitsers om er nog een overtime van te maken.