Heerenveen wint in Den Haag, Diez verslaat Neuwied

Het laatste speelweekend voor de BeNe League Cup. Volgend weekend de halve finales. Heerenveen wil graag het thuisvoordeel en daar hielp de overwinning tegen Den Haag aan mee. De Duitse derby tussen Neuwied en Diez werd gewonnen door Diez. En Herentals had geen grote moeite met Mechelen.

EC Die Bären 2016 e.V. – EG Diez-Limburg 3-6

Door diverse blessures en ziektes kon EHC Neuwied vrijdagavond slechts een kleine selectie van dertien veldspelers en twee keepers voor de wedstrijd tegen EG Diez-Limburg opstellen in de laatste thuiswedstrijd van de BeNe League Cup. Neuwied had hoop op een goed het resultaat tot de derde periode. De bezoekers, die moesten winnen om hun plaats in de halve finales veilig te stellen, begonnen de wedstrijd met druk en profiteerden van een rebound omgezet door Philipp Lapkov om er 1-0 van te maken. Eerst maakte Björn Asbach gelijk voor Neuwied nadat Thorben Beeg de puck had veroverd van Diez-verdediger Lorenzo Valenti. En iets meer dan een minuut later draaide Maximilian Rieger de achterstand om met een afstandsschot op de powerplay. De Rockets werden uitgedaagd door Neuwied maar Nils Wegner bracht het resultaat in evenwicht met een goed schot. Maar Lapkov zette shorthanded Diez weer op voorsprong. Diez Alexander Seiferts zat nog op de bank toen Maximilian Wasser de gelijkmaker scoorde voor het thuispubliek wederom met een man meer op het ijs.

#82 Maximilian Wasser Foto: Website Die Bären Neuwied

De pijp was een beetje leeg bij het team van de Beren met zo weinig spelers. En dat was te merken voor Diez. Binnen vier minuten was het al 3-5 door goals van BeNe League Cup topscoorder Hunter Fortin en een goal van Julian Grund. In de slotminuut kwam daar nog een empty netter bij.

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 2-3

Het repeterende verhaal bij Den Haag, de meeste kansen, de minste punten. De eerste periode was het een wedstrijd van aftasten. Heerenveen had nog last van de befaamde busbenen en beide goalies Julien van Nes voor Den Haag en Martijn Oosterwijk voor Heerenveen hielden hun netten droog. Aan het slot van de eerste periode pakte Den Haag een hooking penalty voor Jeffrey Melissant en aan het begin van de tweede periode kwam Den Haag dat duur te staan. Want na dertien seconden was het al raak. Een schot stuiterde via de helm van Haagse goalie van Nes voor de stick van Jasper Nordemann en die kon de puck in de verre hoek schuiven. Vier minuten later was het wederom de captain van de Flyers die de 0-2 op het bord schoot in de Uithof. Een snelle aanval via Jesse Barwell eindigde in het Haagse net. Maar nog voor de tijd dat de wedstrijd halverwege was wist Ritchie van Hulten (die later ook Man of the Match werd) het weer spannend te maken. Met een schot vanaf de linkerzijde wist hij Flyers goalie Martijn Oosterwijk te passeren.

Toch was het nog niet gedaan want nadat Floris van Elten de strafbank mocht opzoeken voor een tripping penalty wist zijn kompaan van Heerenven daarvan te profiteren. Frankie Pucci kreeg een niet te missen kans shorthanded op een assist van Jesse Barwell. In de slotminuten ging Den Haag nog in de aanval met de goalie van het ijs en 24 seconden voor tijd kon Joy Turpijn de puck van dichtbij met het blad zo van richting veranderen dat Oosterwijk kansloos was. Maar 24 seconden was tekort om er nog een overtime uit te halen voor Den Haag.

#7 Japser Nordemann Foto: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks – Heylen Vastgoed HYC 2-6

Binnen vier minuten zette de Let Verners Egle Mechelen op voorsprong. Maar nog geen vier minuten later was het al weer gelijk. Door een goal van Lowie Cuylaerts. In de tweede periode maakte de mannen van HYC het verschil. Ben Coolen, Chad Piccart, en twee goals door Alexander Vasilyev. Voor de Sharks zorgde Ben van den Bogaert voor de 2-5 tussenstand na veertig minuten. In de derde periode was het wederom de Rus die zijn hattrick volmaakte.