Assist Daniel Sprong bij overwinning Detroit op koploper Boston


Dag 44 van de NHL had maar liefst vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom een assist afleverde. Inmiddels zijn achtste van het seizoen. Twee hattricks werden gescoord en twee shutouts. En een zes punten wedstrijd voor Tampa’s Nikita Kucherov. Vele wedstrijden begonnen om lunchtijd in de States mede dankzij het Thanksgiving weekend.

LEES OOK: Sprong twee assists bij shutout winst Detroit, zestigste shutout Quick

Boston Bruins – Detroit Red Wings 2-5

Met een zege in de TD Garden in Boston bewezen de Wings dat ze een serieuze play-offs kandidaat zijn dit seizoen. Daniel Sprong kende weer een prima wedstrijd. In twaalf minuten ijstijd kwam hij tot vier shots on goal, noteerde een plus een. Haalde een face-off score van 100% en leverde een werkelijk prachtige assist (crosspass) op Robby Fabbri. Met een strakke one-timer realiseerde Fabbri de belangrijke 3-1 voorsprong. Boston kwam nog terug tot 3-2 maar met twee empty net-goals in periode drie draaiden de Wings de deksel op de pot met honing van de Bruine Beren. Voor Detroit waren Alex DeBrincat en J.T. Compher de uitblinkers (beiden een goal en assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – New York Rangers 1-3

In Philadelphia was het een Zweeds-Russisch combo uit New York dat de Flyers tot wanhoop dreef. De aanvallers van Phillie worden vannacht gillend om hun moeder wakker van de herinneringen aan Rangers-goalie Igor “de verschrikkelijke” Shersterkin. Met zijn 39 saves degradeerde hij de aanval van de Flyers tot kleuterniveau. In het veld zelf sloeg scherpschutter Mika Zibanejad met twee goals genadeloos toe.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs 4-3 OT

Met een fraaie hattrick was Jason Dickinson de grote man voor Chicago. Supertalent Conor Bedard leverde weer eens op het moment suprême: met nog dertig seconden te gaan in overtime gaf hij een assist op Kevin Korchinski die de winnende 4-3 scoorde. En William Nylander uit Toronto? Die stond na 17 wedstrijden met punten weer eens een keer met lege handen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 1-2

Dat er in New Jersey problemen zijn, is na deze nederlaag wel duidelijk. Jack Hughes is terug  maar oogt nog niet zo fit als voor zijn blessure. De Jackets maakten gebruik van het zwakke aanvalsspel van New Jersey en hadden aan twee treffers genoeg om de Devils met een gebroken drietand van het ijs te sturen. Columbus-goalie Elvis Merzlikins was met zijn 39 saves de absolute uitblinker.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Nashville Predators 3-8

De blauwhemden werden levend gevild, verscheurd en verorberd door een ontketende horde Predators. Voor Nashville waren Luke Evangalista en Filip Forsberg bijzonder bloeddorstig. Beide spelers noteerden twee goals en een assist. Teammaat Kiefer Sherwood beet met zijn twee assists en een goal ook stevig in het weke vlees van St. Louis.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Washington Capitals – Edmonton Oilers 0-5

Bij de Oilers lijkt het lek boven. De Capitals werden in Washington vernederd door een prachtige shut-out voor Stuart Skinner (25 saves), vier world-class assists van Connor McDavid en twee powerplay goals van Leon Draisaitl. De Oilers domineerden op alle fronten.

De Capitals verloren forward T.J. Oshie in periode 2 met een blessure aan het bovenlichaam, na een stevige hit van Oiler Mattias Ekholm. Maar gezien het recente spel kan de olietank van de Oilers zomaar weer gaan lekken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 2-5

In de derby of California waren de eendjes echt een maatje te klein voor de Koningen uit L.A. Kevin Fiala (twee goals) en Anze Kopitar (goal en een assist) waren de Kings die Anaheim het meest pijnigden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Montreal Canadiens 2-3 SO

De Sharks gaven een verdiende 2-0 voorsprong uit handen en verprutsten via Anthony Duclair ook nog eens de shoot out. Jesse Ylönen haalde voor Montreal met een fraai wristshot vervolgens wel de trekker over.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 3-2

De Penguins waren blijkbaar vergeten dat er nog een derde periode gespeeld moet worden tijdens een potje ijshockey. Met een zeer comfortabele 2-0 stapte Pittsburgh na periode twee van het ijs. In periode drie lieten de Penguins zich als makke schapen slachten door de vlijmscherpe sabels van Buffalo. Een onnodige 2-3 nederlaag was het resultaat. Jeff Skinner en Alex Tuch waren het dodelijkst. Beide noteerden een goal en een assist voor Buffalo.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – New York Islanders 3-5

Met slechts vier (!) verdedigers kregen de Islanders het toch voor elkaar om de aanvalsdrift van de Senators te temmen. De reus der verdedigers voor de Islanders was Alexander Romanov die niet alleen het territorium van New York met bloed zweet en tranen verdedigde maar ook nog eens twee assists voor zijn aanvallers leverde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 2-8

Toen de eerste bliksem bij Carolina insloeg, vlogen blijkbaar alle stoppen uit de meterkast. Het werd windstil bij de Hurricanes. Tampa zette daarna de hens in de verdediging van Carolina door maar liefst nog zeven keer te scoren. Usual suspects Brayden Point (drie goals en twee assists) en Nikita Kucherov (twee goals en vier assists) waren de grote sterren voor Tampa Bay.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Winnipeg Jets 0-3

De Winnipeg Jets verlengde hun winstreeks tot vijf op een rij. Uitblinker was Winnipeg-goalie Connor Hellenuyck (32 saves) die een prachtige shut-out realiseerde. Het was een mooie terugkeer voor Jets-coach Ron Bowness die na een verlof (zijn vrouw heeft een beroerte gehad) van enkele weken weer op de bank stond. En Florida? Die hadden de kitten-modus weer eens te pakken. Kansloos tegen de turbokracht van de Jet-engines uit Winnipeg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Calgary Flames 4-7

In een waar doelpuntenfestijn verbleekten de sterren van Dallas in rap tempo. Het vuur dat dat Calgary ontstak was zo heilig dat er voor Dallas niet meer tegen op te blussen viel. Toppyromanen voor de Flames waren Yegor Sharangovitch (1 goals en twee assists) en Blake Coleman (goal en assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2-3

In een thriller kwamen de wilde dieren uit Minnesota in periode twee op sensationele wijze terug van een 2-0 achterstand tot 2-2 (goals van Kirill Kaprizov en Joel Eriksson Ek). Tijdens de zenuwslopende derde periode trok Colorado de winst naar zich toe met een bevrijdende treffer van Kurtis MacDermid.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – Vancouver Canucks 1-5

Jantje huilt en Jantje lacht. Zo valt het seizoen voor Seattle tot nu toe te omschrijven. Het jojo-effect wordt het ook wel genoemd. De Canucks in topvorm demonstreerden gisteren hoe het is om wel in alle lijnen klasse te hebben: vijf scorende spelers waren er vijf te veel voor de Kraken. Vancouver-center Nils Aman regisseerde met twee assists een deel van de ondergang van Seattle. Canucks-goalie Thatcher Demko blokkeerde met 23 saves de toch al karige aanvalsdrift van de Kraken.

 

Previous Heerenveen wint in Den Haag, Diez verslaat Neuwied
Next Heerenveen, Diez en Herentals al zeker van halve finale BeNe Cup