Heerenveen, Diez en Herentals al zeker van halve finale BeNe Cup


Op zaterdag 25 november waren er drie wedstrijden waarin de teams zich nog konden plaatsen voor de halve finale van de BeNe League Cup. Heerenveen had nog een punt nodig maar pakte er twee door overtime winst op Geleen. Herentals versloeg Leuven en Liège is na de winst tegen Neuwied afhankelijk van Geleen. Geleen heeft vandaag zondag 26 november een punt nodig tegen Den Haag.

LEES OOK: Heerenveen wint in Den Haag, Diez verslaat Neuwied

Heylen Vastgoed HYC – Chiefs Leuven 5-4

Leuven opende al vroeg de score via Grayden Gottschalk. Rik Cuylen zorgde voor de 1-1 waarna twee straffen voor Leuven op hetzelfde moment ervoor zorgde dat Herentals een keer scoorde op een 5-on-3 en op een 5-on-4. Warre Vanmontfort en Dries Blockx mochten de strafbank op. Mitch Morgan en Alexander Vasilyev wisten te profiteren. 3-1 de tussenstand na twintig minuten. In minuut 24 wist Basim Laeremans twee goals te scoren binnen 41 seconden. Beide assists kwamen van Grayden Gottschalk. Toch ging HYC weer met een voorsprong de tweede break in want wederom was het Alexander Vasilyev met zijn tweede goal van de avond die Leuven goalie Jelle Lievens wist te passeren. In de derde periode was het Roope Juhani Niskanen die de 5-3 binnen schoot waarna 22 seconden voor tijd op de powerplay Dries Blockx de aansluitingstreffer maakte maar in de resterende tijd kon Leuven net geen overtime afdwingen.

tekst gaat verder onder de foto

#55 Basim Laeremans Foto: Chiefs Leuven Facebook

Liège Bulldogs – EC Die Bären 2016 e.V. 9-4

Na een valse start in het seizoen is Liège weer helemaal terug. Wederom werd er met groot verschil gewonnen. Dit keer moest Neuwied het ontgelden. Al hadden die een groot excuus Ze kwamen met maar elf veldspelers en twee goalies naar België. Toch was het maar 2-0 na de eerste twintig minuten door goals van Frank Neven en Oscar Delbrassine. In de tweede periode werd de score uitgebouwd naar 6-0. Wederom Oscar Delbrassine, Andy en Bryan Kolodziejczyk en Loris Darques zorgde voor het halve dozijn aan doelpunten. De derde periode werd het 3-4. Twee keer Kurt Sonne en Oscar Delbrassine maakte zijn hattrick compleet voor Liège. En voor Neuwied scoorden Sven Schlicht, Brett Magee, Jeff Smith en Jack DeBoer.

tekst gaat verder onder de video

#97 Oscar Delbrassine Foto Coline Thèate

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 4-3 OT

Er stond wat op het spel in de topper tussen Heerenveen en Geleen. De mannen van Heerenveen vertelde vrijdagavond na afloop tegen Den Haag al dat ze er vol voor zouden gaan omdat ze het thuisvoordeel wilde hebben. Het werd een enerverend gevecht waarbij een man de boventoon voerde. Dat was Flyers Frankie Pucci. Hij scoorde vier goals waaronder de overtime winner. Geleen pakte de voorsprong via Ben Duperreault op de powerplay. Maar daarna was het eveneens op de powerplay Frankie Pucci met de gelijkmaker, hij kon tussen twee verdedigers door glippen en wist van dichtbij de 1-1 te maken. Al in de eerste minuut van de tweede periode was het voor Geleen Mitch Koumans die de Limburgers weer op voorsprong schoot. Goed doorzetten achter de goal van Ben Duperreault gaf Koumans een niet te missen kans.

Frankie Pucci zorgde voor de 2-2 door tussen twee verdedigers door van dichtbij te scoren. De 3-2 ontstond door een rebound binnen te schieten van Lowie Vreys. Eaters captain Lars van Sloun was trefzeker op de powerplay in de derde periode. Hij hoefde de pass van Duperreault maar lichtjes van richting te veranderen. En terwijl Heerenveen in de slotfase nog op de powerplay mocht. Wist Geleen goalie Deniz Mollen in ieder geval de wedstrijd naar overtime te brengen. Maar daarin werd Frankie Pucci de held voor de Flyers. Net op het einde van de powerplay terwijl Deniz Mollen zijn stick niet had wist Pucci de goal te scoren.

samenvatting

Previous Assist Daniel Sprong bij overwinning Detroit op koploper Boston
Next Arizona, Los Angeles en Philadelphia pakken shutout