Arizona, Los Angeles en Philadelphia pakken shutout


Dag 45 van de NHL had acht wedstrijden waarbij New York Rangers en New Jersey Devils beide zeven keer scoren. Oud Toronto general manager Kyle Dubass met zijn nieuwe team Pittsburgh zijn oude team versloeg. En verdediger Cale Makar van de Avalanche de tweede verdediger is die de dertig punten behaald. Arizona, Los Angeles en Philadelphia pakken shutout

LEES OOK: Assist Daniel Sprong bij overwinning Detroit op koploper Boston

New York Rangers – Boston Bruins 7-4

Tijdens een waar spektakel werd in een kolkend Madison Square Garden één ding duidelijk: Grizzly beren zijn in de staat New York geen beschermde diersoort. Van alle kanten vuurden de Rangers hun pucks op Boston-goalie Linus Ullmark (33 saves). Hij moet het idee hebben gehad dat Boston-coach Jim Montgomery de neefjes van Winnie de Pooh als verdedigers had opgesteld. Met ongekend gemak ontfutselden de scherpschutters van New York de pucks van de Bruins-defensie. Vooral de drie punten van Rangers Chris Kreider (een assist en twee goals, waarvan één shorthanded) en Artemi Panarin (een goal en twee assists) waren om in te lijsten. Met deze nederlaag in New York verloren de Bruins dit seizoen voor het eerst twee keer achter elkaar.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Montreal Canadiens 4-0

Als trouwe onderdanen van de koning bewogen de Canadians zich gisteravond over het ijs in Los Angeles. Door die makke houding had Los Angeles-goalie Pheonix Copley slechts achttien saves nodig om een shut-out te noteren (zijn derde in zijn carrière). LA-center Trevor Moore scoorde twee goals. LA-winger Pierre-Luc Dubois was met twee assists de andere plaaggeest voor de makke schaapjes uit Montreal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 7-2

In New Jersey stond gisteravond gebraden buffel op het menu. En dan niet raw of medium maar well done. De duivels ontwapenden de Sabres meteen al in periode een. Met een 4-0 achterstand gingen de Buffels flink doorbakken de eerste pauze in. In periode twee liet het duivelsgebroed het aangeschoten wild uit Buffalo een beetje doorsudderen (1-1). In periode drie verorberden de gehoornde krijgers uit New Jersey de laatste restjes door de Sabres met 2-1 op het ijs te leggen. Zo gingen de buffels uiteindelijk met een pijnlijke 7-2 nederlaag compleet gevild naar huis. Devils-captain Nico Hischier vierde zijn rentree met twee punten (goal en assist). Collega-duivel Tyler Toffoli behaalde met zijn twee goals hetzelfde aantal punten. Sabres-goalies Eric Comrie (14 saves in periode 1) en Devon Levi (17 saves in periode 2 en 3) voorkwamen een extreme vernedering voor Buffalo.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 3-2

In Pittsburgh leert men snel. Tegen de Maple Leafs waren de ijsvogels er deze keer wel van op de hoogte dat er een derde periode op het menu staat tijdens een potje ijshockey. In periode drie verdedigde Pittsburgh de 3-2 voorsprong met verve. Penguins-goalie Tristan Jerry was met 31 saves de uitblinker voor Pittsburgh. Toronto-goalie Jospeh Woll deed daar met zijn 32 saves niet voor onder maar het was deze keer niet genoeg. De 3-2 van Penguin-verdediger Erik Karlsson (28 seconden voor het einde van periode 2) kwamen de Leafs niet meer te boven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – Philadelphia Flyers 0-1 SO

Dat het na drie periodes en een overtime nog steeds 0-0 was in New York lag maar aan één man: Islander-goalie Ilya Sorokin. Hij leverde maar liefst veertig saves voordat hij na drie gestopte shoot-outs uiteindelijk moest buigen voor de poging van Flyer Tyson Foerster.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-1

Probeer maar eens je vuurtje aan te wakkeren als er een sneeuwlawine over je heen valt. Toch kwamen de Flames tot 30 pogingen. De 29 saves van Colorado-goalie Ivan Prosvetov doofden uiteindelijk het geloof van Calgay in een goed resultaat. Colorado-aanvaller Nathan MacKinnon had met een assist en een goal eveneens een groot aandeel in het bluswerk. De backhand-goal van Avalanche-center Ryan Johansen is een kandidaat voor goal van de maand.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 4-3

De in topvorm verkerende Canucks werden in een uitverkocht SAP-center in San José met een ontketende school great white sharks geconfronteerd. Waar het eerder dit seizoen nog 10-1 voor Vancouver werd, was het nu alle hens aan dek bij de Canucks. In periode één en twee konden ze nog wat weerwerk bieden tegen de aanvallen van San José. In periode drie beten de haaien echt door en liepen ze via Mikael Granlund en Mike Hoffman uit naar 4-2. Canuck Brock Boeser bracht met zijn tweede treffer de spanning weer terug.

Met een empty net viel Vancouver uit alle macht aan maar de haaien gaven niet toe. San José-goalie Kaapo Kahkonen (31 saves) hield in die laatste minuten met geweldige reddingen zijn doel schoon. De Duitse Shark Nico Sturm wierp zich met gevaar voor lijf en leden in een kiezelhard schot en moest kermend van de pijn van het ijs: alles voor de overwinning. Die mentaliteit is de grootste winst voor San José.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 0-2

The house always wins, is een gevleugelde uitspraak in Sin City. Maar gisteravond dus even niet. Arizona pakte de jackpot en beten de glitterridders drie periodes lang waar ze maar konden. De prachtige shut-out met 34 saves voor Arizona-goalie Conor Ingram (zijn tweede) was het hoogtepunt van de wedstrijd. Clayton Keller en Lawson Crouse waren de bloedhonden van Arizona die met hun treffers de fans van Las Vegas in mineur achter lieten. Rien ne va plus de punten zijn niet meer van u riepen de Coyotes na afloop tegen de Vegas spelers.

Previous Heerenveen, Diez en Herentals al zeker van halve finale BeNe Cup
Next Tilburg verliest van Essen mede dankzij vele gemiste kansen