Den Haag wint van Neuwied, Herentals verslaat Diez


Op zondag 19 november waren er drie wedstrijden om de BeNe League Cup. Den Haag deed nu wel wat het gezien de kansen moest doen winnen. Met 4-2 van Neuwied. Gelkeen hoefde geen Houdini act te doen tegen Mechelen en een fantastische bloedspannende wedstrijd tussen Herentals en Diez.

LEES OOK: Weer Houdini act Geleen, Liège verslaat aartsrivaal Herentals

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – EC Die Bären 2016 e.V. 4-2

Wat al weken niet lukte, lukte nu dan eindelijk wel. De kansen benutten is wat Den Haag deed, al waren het er niet veel. Maar er is gewonnen en gescoord. Kyle Brothers deed het meteen vanaf puck drop. Binnen 29 seconden lag de puck achter Neuwied goalie Jan Guryca. Hoewel het kansen regende voor Den Haag bleek de ouwe vos (41 jaar) goalie Guryca lastig te passeren. Het duurde tot het einde van de tweede periode voordat Raymond van der Schuit de 2-0 kon maken. Na 47 minuten was het Kyle Brothers met zijn tweede van de avond met de 3-0. Een powerplay schonk Neuwied via Maximilian Wasser een goal, maar nog geen minuut later was het verschil alweer drie goals doordat Raymond van der Schuit ook zijnn tweede goal van de avond maakte. Het slotakkoord was voor Bjorn Asbach die vijf minuten voor tijd de eindstand 4-2 op het scorebord in de Uithof zette.

tekst gaat verder onder de foto

#95 Kyle Brothers Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Mechelen Golden Sharks 8-3

Tot aan de dertig minuten was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wat de scores betreft. De bezoekers opende de score via Artsiom Anosov. Shorthanded kon hij opstomen naar het Geleense doel en zo’n kans laat hij niet onbenut. Toch lukt het Geleen in dezelfde powerplay de stand gelijk te trekken. Wie anders dan Lars van Sloun haalde de trekker over. Meteen na puck drop is het wederom Anosov die de Belgen op voorsprong schiet. Gabin Balhan maakt al snel de gelijkmaker wederom op een powerplay. In de laatste tien minuten van de tweede periode zijn het Lars van Sloun en Rolan Loos die de thuisclub weer op voorsprong schieten. Kon Mechelen het nog spannend maken? Ja want na de 5-2 was het een minuut en elf seconden later dat Roberts Baranovskis een hard schot losliet wat achter Deniz Mollen binnen sloeg. Toch bouwde Geleen het verschil uit in de derde periode. Alleen duurde dat wel even doordat Mechelen goalie Mike Gyesbrechts een sta in de weg was. Acht minuten voor tijd shorthanded Ben Duperreault die tussen drie spelers van Mechelen toch de puck binnen weet te schieten. Yevgen Fadyeyev en Mordy Munichman maken het af voor Geleen.

tekst gaat verder onder de foto

Heylen Vastgoed HYC – EG Diez-Limburg 7-6 OT

De toeschouwers op het Netepark zullen zich vermaakt hebben. Beide goalies hadden niet hun allerbeste dag dus konden er veel goals worden geregistreerd. Topscoorder van de BeNe League Cup Hunter Fortin prikte de eerste goal binnen na 2:38 minuten. Vier powerplay goals verder stond er na twintig minuten 3-2 op het scorebord. Chad Piccart twee keer, en Roope Juhani Niskanen een keer voor HYC en John Mclean voor Diez. Na de tweede twintig minuten was het 5-5. Drie powerplay goals en twee even strength. Roope Juhani Niskanen deed het twee keer en scoorde dus een onvervalste hattrick en voor de Duitse bezoekers waren het Mike Kristic, Julian Grund en Lorenzo Valenti. Veertien minuten voor tijd was het David Lademann die Diez weer op voorsprong schoot. Het duurde lang vcorodat Herentals de gelijkmaker wist te scoren na de penalty kill. Alexander Vasilyev kwam uit de strafbank en kon meteen de gelijkmaker binnen schieten. Ben Coolen werd de matchwinnaar door in overtime de game winner te scoren.

tekst gaat verder onder de foto

#10 Alexander Vasilyev Foto Kurt Tops

Met nog een paar wedstrijden te gaan zit de BeNe League Cup erop. Vijf teams strijden nog om de vier plaatsten die recht geven op de halve finale.

1. Heerenveen 14-32
2. Diez 15-31
3. Geleen 14-30
4. Herentals 14-27
5. Liege 14-25

Previous Ultieme wraak Trappers Ties van Soest met overtime winner
Next Nylander bezorgt Toronto vier punten in NHL GLobal Series te Stockholm