Nylander bezorgt Toronto vier punten in NHL GLobal Series te Stockholm


Dag 41 van de NHL had vijf wedstrijden waarbij de man uit Zweden (geboren in Calgary) William Nylander met een overtime winner de Avici Arena in vuur en vlam zette voor wat betreft de Zweedse fans en de Toronto Maple Leafs fans. Pittsburgh een shutout pakte tegen Vegas en Philadelphia gewoon doorgaat met winnen.

LEES OOK: ‘Battle of the Hudson’ prooi voor Rangers, Boston koploper in de league

Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs 3-4 OT

Wia anders dan de Zweed William Nylander scoorde de game winning goal. Minnesota was de betere maar konden het overwicht niet uitdrukken. Kwamen terecht terug van een 3-1 achterstand maar een weergaloze actie van Nylander zorgde in ieder geval dat Wild goalie Marc-Andre Fleury na afloop pissed was.

tekst gaat verder onder de YouTube video

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 5-2

Philadelphia staat op een mooie tweede plaats in de Metropolitan Division. Het was alweer de tiende winst van de Flyers. Het was tevens de vijfde overwinning op een rij. Wat voor Columbus betekende de negende nederlaag op een rij. Ryan Poehling was goed voor een goal en twee assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Pittsburgh Penguins – Vegas Golden Knights 3-0

Pittsburgh goalie Alex Nedelkovic pakte een shutout door alle 38 schoten te pakken van Vegas. Ryan Graves en Noel Acciari scoorden hun eerste goals van het seizoen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Buffalo Sabres 2-3

De Blackhawks leden hun vierde nederlaag op een rij. Sabres verdediger Rasmus Dahlin was bij alle goals betrokken. Hij scoorde de eerste en gaf twee assists bij de andere twee. Chicago rookie Connor Bedard kwam tot een assist.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 1-3

Anaheim dacht de score te openen maar die goal werd afgekeurd. Een minuut later was het wel St. Louis die scoorde. Pas na de 0-3 wist Mason McTavish de enige geldige goal van Anaheim te maken.

Previous Den Haag wint van Neuwied, Herentals verslaat Diez
Next Thriller tussen Tampa en Boston, point streak Rangers gestopt op elf wedstrijden