Thriller tussen Tampa en Boston, point streak Rangers gestopt op elf wedstrijden

Dag 42 van de NHL had zeven wedstrijden waarbij Canucks verdediger Quinn Hughes de eerste speler is met dertig punten. L.A. Kings nog steeds niet verloren heeft on the road en zijn daarmee al acht wedstrijden buitenshuis ongeslagen. En een thriller tussen Tampa Bay en Boston.

Florida Panthers – Edmonton Oilers 5-3

Twee goals van Connor McDavid hielpen de Oilers wederom niet aan een overwinning. Twee keer kwamen de Oilers op voorsprong en twee keer kwam Florida terug mede dankzij twee goals van Niko Mikkola.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 5-4 OT

Vijf seconden voor tijd scoorde Tampa Bay captain Steven Stamkos de gelijkmaker em in overtime sloeg Brandon Hagel toe voor de volle winst van de Lightning.

Dallas Stars – New York Rangers 6-3

Zes goals op een rij na een 0-2 achterstand voor Dallas. De point streak van de Rangers eindigde op elf wedstrijden. Sam Steel scoorde voor Dallas zijn eerste goal van dit seizoen.

Nashville Predators – Colorado Avalanche 4-3

Twee late goals met zestien seconden verschil in de laatste minuut. Daarmee draaiden Filip Forsberg en Yakov Trenin de wedstrijd om in het voordeel van de Predators.

Arizona Coyotes – Los Angeles Kings 1-4

Twee goals van Trevor Moore zorgde mede ervoor dat de Kings voor de achtste keer op rij een uitwedstrijd wonnen.

Seattle Kraken – Calgary Flames 3-4 OT

Vier minuten voor tijd scoorde Andrew Mangiapane de gelijkmaker voor de Flames en in overtime was het Rasmus Andersson die het extra punt mee nam naar Canada.

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 3-1

De Canucks blijven het goed doen in de Western Conference. Alweer de zevende overwinning in tien wedstrijden. Sam Lafferty scoorde de game winning goal shorthanded.