‘Battle of the Hudson’ prooi voor Rangers, Boston koploper in de league


Dag veertig van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Ottawa Minnesota versloeg bij de NHL GLobal Series na shootouts. De Oilers tot drie keer toe een voorsprong niet konden vasthouden en New York Rangers wonnen de ‘Battle of the Hudson’ door de New Jersey Devils te verslaan.

LEES OOK: Sprong scoort maar verliest met Detroit van Toronto

Ottawa Senators – Minnesota Wild 2-1 SO

De Senators zullen met plezier aan Stockholm terugdenken. Na hun overwinning op de Red Wings sleepten ze via shoot-outs ook de buit tegen Minnesota binnen.  Wederom was er voor het Zweedse publiek reden tot juichen. Zij zagen hun landgenoot Anton Forsberg uitblinken. De Ottawa-goalie had met zijn 26 saves (waaronder een penalty-shot) en een assist een doorslaggevende rol in de overwinning van zijn team.

tekst gaat verder onder de video

Philadelphia Flyers – Vegas Golden Knights 4-3 OT

In een spannende wedstrijd werden de ridders uit Vegas in overtime voorbij gevlogen door Philadelphia. Met een goal en een assist was Owen Tippet de grote man bij de Flyers. Phillie-collega Sean Coutier was degene die in overtime de trekker overhaalde met zijn beslissende treffer. De twee goals en een assist van Golden Knights superstar Jonathan Marchessault leverden Vegas uiteindelijk maar één punt op.

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Chicago Blackhawks 4-2

De roofdieren bezorgden Chicago de derde nederlaag op rij. Cole Smith leverde daar met twee treffers een forse bijdrage aan. De Predators beëindigden zo hun vierdelige reeks nederlagen.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Edmonton Oilers 6-4

Bij Tampa Bay was het goalie Jonas Johansson die met zijn 39 saves de stroomvoorziening in Florida overeind hield. Vervolgens lieten de Bolts in periode drie de bliksem inslaan en brandden ze Edmonton volledig af. De wittebroodsweken onder de nieuwe coach Kris Knoblauch zijn voor de Oilers dus alweer voorbij. Tampa schoot slechts 24 keer op doel maar trof zes (!) keer het net. Het wegsturen van Oilers-goalie Jack Campbell naar de AHL blijkt niets anders dan symptoombestrijding. Het werkelijke probleem staat op het ijs: een zwakke defensie. Stuart Skinner kwam tot slechts 18 saves en de Oilers moesten in de derde periode vier goals slikken. Lichtpuntje voor Edmonton. Het scoren gaat onder Knoblauch echt veel beter. Deze keer waren Derek Ryan (twee goals) en Ryan Nugent-Hopkins (twee assists) de gevaarlijkste Oilers. Nu de defensie en de goalies nog.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Montreal Canadiens 5-2

In Boston pakten de Bruins hun vierde overwinning in vijf wedstrijden. David Pastrnak (drie assists) en Trent Frederic (twee goals) waren de gevaarlijkste beren op de weg voor de Montreal Canadians. Montreal werd volledig van het kastje naar de muur gespeeld. Boston schoot 44 keer op het doel, de Canadians kwamen tot 22 pogingen.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 4-2

In Carolina konden de Penguins in periode drie niets beginnen tegen de Hurricanes. Carolina blies met windkracht elf de Penguins terug in de verdediging. Tot die tijd had Pittsburgh aan de hand van veteraan Sidney Crosby (twee goals) een prima avond. Maar tijdens de storm in de derde periode was het Hurricane Seth Jarvis die twee keer scoorde en daarmee de Penguins met de rug op het ijs deed belanden. Dat kwamen de ijsvogels uit Pittsburgh niet meer te boven.

tekst gaat verder onder de video

Calgary Flames – New York Islanders 4-5 SO

De Islanders moesten diep gaan om hun horrorreeks van zeven (!) nederlagen te stoppen. Pas via een shoot-out wisten de eilandbewoners het vuur van Calgary te doven. Ook nu leunde New York weer zwaar op goalie Ilya Sorokin. Met zijn 35 saves was hij de grote man bij de Islanders. Oliver Wahlstrom scoorde de winnende treffer nadat Sorokin met een blocker-save de shoot-out poging van Calgary-center Connor Zary had gekeerd.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – New York Rangers 3-5

In New Jersey waren het de Russen uit New York die de Devils in eigen huis vernederden tijdens de ‘Battle of the Hudson’. Igor Shersterkin bleek weer eens een onneembare vesting te zijn voor de aanvallers van  New Jersey. Igor de verschrikkelijke kwam tot 30 saves. Landgenoot Artemi Panarin scoorde twee keer voor de Rangers en was daarmee de andere Russische uitblinker op het ijs. Toch was er voor de Devils een reden voor een kleine glimlach. Opperduivel Jack Hughes keerde terug na vijf gemiste wedstrijden (upper-body injury) met een goal en een assist.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Arizona Coyotes 5-2

De Jets kwamen met hun turbines vol adrenaline het ijs op en waren de gehele wedstrijd onbereikbaar voor de Coyotes. Mark Scheifele was met een goal en twee assists de gevaarlijkste piloot van Winnipeg. De Jets are flying high: ze hebben nu zes van de laatste zeven wedstrijden gewonnen.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 4-3

Voor de vierde keer op rij gingen de Capitals met de volle winst het ijs af. De gouden oude reus Alex Ovechkin noteerde een goal en zijn teamgenoten Hendrix Lapierre en Aliaksei Protas leverden allebei een goal en twee assists voor Washington. De crisis is echt voorbij. Bij de Blue Jackets is de crisis nu volledig na de achtste (!) nederlaag op rij. Ze naderen het seizoenrecord van de San José Sharks (tien nederlagen op rij).

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-6

In Dallas kregen de toeschouwers iets te zien wat in Texas nooit voorkomt, een lawine. Maar dan niet van sneeuw maar van goals uit Colorado. Na de 3-0 voor Dallas door Tyler Seguin veranderde het zonnige weertje in Texas abrupt in een ijzige Avalanche. Zes goals op een rij later lagen de verslagen Stars-spelers happend naar adem op het ijs. Cale Makar was met drie assists het brein achter de geslaagde overval op de Dallas Stars. Het was de derde zege op rij voor de Avalanche.

tekst gaat verder onder de video

Vancouver Canucks – Seattle Kraken 3-4

De Kraken bietste in Vancouver de volle buit uit handen van de Canucks. Na de 1-0  van Canuck-center J.T. Miller was Seattle de Canucks steeds weer te snel af . Kraken-winger Jordan Eberlie leidde zijn team met een goal en twee assists naar de zwaar bevochten overwinning.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 5-1

Na  periode één was het al klaar in de stad der engelen. Met 4-0 gingen beide teams de kleedkamer in. In periode twee bracht Kevin Fiala voor LA de 5-0 op het scorebord. St. Louis-winger Jake Neighbours beroofde in periode drie met een fraai wrist shot Kings-goalie Cam Talbot (29 saves) van een shut-out, 5-1.

Previous Weer Houdini act Geleen, Liège verslaat aartsrivaal Herentals
Next Ultieme wraak Trappers Ties van Soest met overtime winner