Weer Houdini act Geleen, Liège verslaat aartsrivaal Herentals

Op zaterdag 18 november waren er drie wedstrijden om de BeNe League Cup. Het Duitse weekend voor Heerenveen werd afgesloten met zes punten want beide Duitse teams werden verslagen. De strijd tussen de Belgische aartsrivalen Liège en Herentals werd beslist in het voordeel van de Walen. En Geleen deed wederom een Houdini act door na een 4-1 achterstand in overtime te winnen op bezoek bij Leuven.

Liège Bulldogs – Heylen Vastgoed HYC 2-1

In een vol Mediacite werd het een enerverende wedstrijd tussen de Belgische aartsrivalen Liège Bulldogs en Heylen Vastgoed HYC. Al snel moesten de Walen in de achtervolging op Herentals aangezien Tobi Gentry de score opende voor de bezoekers na zeven minuten. Het duurde wel even voordat de Bulldogs dat verschil konden repareren. En men had er een man meer op het ijs voor nodig. In minuut 26 kreeg Mauro Pijl een penalty voor cross checking. Achttien seconden had Frank Neven maar nodig om de Walen naast de Vlamingen te schieten. De game winner werd gemaakt in minuut 45 door Sean Montgomery. Dat er maar drie goals vielen was vooral te danken aan beide Canadese goalies Andrew Masters en Troy Passingham.

#85 Sean Montgomery Foto: Coline Théate

Unis Flyers Heerenveen – EC Die Bären 2016 e.V. 3-1

Er was een man die aanspraak maakte op de man of the match prijs en dat was Jesse Barwell. Hij scoorde een onvervalste natural hattrick. De Mannen uit Neuwied pakte een voorsprong door in de eerste periode al in de zesde minuut de score te openen. Janeck Sperling wist al vroeg Martijn Oosterwijk te passeren. In de negentiende speelminuut wist Jesse Barwell dan Neuwied goalie Jan Guryca te passeren. Binnen vijf minuten in de tweede periode was het wederom Barwell met zijn tweede goal van de avond. En zes minuten voor tijd maakte hij het af met zijn derde. Sechs punkte wochenende voor de Flyers.

#27 Jesse Barwell Foto: Kurt Tops

Chiefs Leuven – Snackpoint Eaters Limburg 4-5 OT

Na twintig minuten ijshockey stond er al 3-1 op het scorebord van IJsbaan Leuven. Twee goals van Grayden Gottschalk, Basim Laeremans die de score openende en de goal voor Geleen door Jorin Kustermans. Aan het eind van de tweede periode was de score opgelopen naar 4-1 doordat Nathan Compere Geleen goalie Jowin Ansems voor de vierde goal passeerde. Dus werd het weer tijd voor een Houdini act. En dat deden ze. Minuut 45 Yevgen Fadyeyev, Rolan Loos minuut 53, En Mees de Wit deed het 23 seconden voor tijd met een man meer op het ijs doordat Jowin Ansems van het ijs was gehaald. In overtime moest Ben Duperreault naar de ‘Sin Bin’ voor een tripping penalty maar shorthanded sloeg Geleen toe. Wie anders dan Yevgen Fadyeyev die bij alle goals betrokken was in de derde periode scoorde de game winner op een breakaway. Hij kreeg de puck van Bradley Forrest op links en schoot diagonaal binnen.

#12 Yevgen Fadyeyev Foto: Facebook Snackpoint Eaters Limburg