Heerenveen verslaat koploper Diez, Liège wint in Den Haag

Op vrijdag 17 november ging Heerenveen op bezoek bij Diez en won mede dankzij twee goals in de slotminuten. Den Haag kon wederom de kansen niet benutten tegen Liège en Leuven had geen moeite met Mechelen.

EG Diez-Limburg – Unis Flyers Heerenveen 2-5

Na twee minuten stond er al 0-1 op het scorebord in de hal van Diez. Een misverstand tussen de goalie van Diez en een verdediger leverde de vroege goal voor Heerenveen op. Frankie Pucci kon de puck afgeven op Jasper Nordemann en die had geen moeite om de puck in het lege doel te tikken. Ook de 0-2 viel nog in de eerste periode een verdekt laag en hard schot van Jesse Barwell eindigde in het Duitse net. Maar 22 seconden later wisten de mannen van Diez ‘das Anschlusstor’ te maken. Nils Wegner schoot hard in de linkerwinkelhaak achter Flyers goalie Martijn Oosterwijk.

De tweede periode hielden beide goalies hun goal leeg. Zodat na veertig minuten nog steeds er maar een marge was met een goal verschil. Een mooie uitgespeelde aanval leverde al snel de 1-3 op. Wederom Frankie Pucci met de assist echter dit keer op de andere Nordemann namelijk Viktor Nordemann. Een powerplay goal vijf minuten voor tijd door Hunter Fortin maakte het weer spannend. Een empty netter van Jesse Barwell betekende de 4-2 en de eindstand werd bepaald door Henri Ruotsalainen vijftig seconden voor tijd. Hij stond geheel vrij rechts van de goal en kon de assist van Lars den Edel met een one timer binnen schieten.

tekst gaat verder onder de video

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Liège Bulldogs 1-4

Den Haag moest al weer snel in de achtervolging. Binnen vier minuten was het Kurt Sonne die de Belgen op voorsprong schoot. Raymond van der Schuit zette HIJS na tien minuten op 1-1. In de tweede periode bouwde de Belgen de voorsprong uit naar 1-3. Andy Kolodziezjczyk en een powerplay goal door Frank Neven zorgde voor de twee goals voorsprong. Wat Den Haag ook probeerde het lukte maar niet om Bulldogs goalie Troy Passingham nog een keer te passeren. In de laatste minuut maakte Bryan Kolodziejczyk met een empty netter er 1-4 van. Het is wel een erg repeterend verhaal aan het worden voor de Hagenaars. De meeste kansen maar weer met lege handen staan.

tekst gaat verder onder de foto

#81 Kurt Sonne Foto: Facebook Liège Bulldogs

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 2-9

Na de eerste periode was er een kleine voorsprong voor de bezoekers uit Leuven. Warre Vanmontfort, Alec James en Grayden Gottschalk scoorde voor de Chiefs en Boris Adriaenssens wist het net te vinden voor de Sharks. In de tweede periode scoorde Leuven nog drie keer. Shaun Dosanjh, Jacob Payette en een powerplay goal voor Grayden Gottschalk wat zijn tweede goal opleverde. In de laatste twintig minuten wederom drie goals voor Leuven. Dries Blockx, nog een keer Warre van Montfort en wederom Dries Blockx maakte de negen vol voor Leuven. En tussendoor zorgde Roberts Baranovskis voor de tweede treffer van Mechelen.

#19 Grayden Gottschalk Foto: Facebook Leuven