Geleen verslaat koploper Diez, Mechelen wint weer

Op zondag 12 november waren er drie wedstrijden om de BeNe League Cup. Mechelen won zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Dit keer op bezoek bij Neuwied. Geleen kwam weer terug van een achterstand. Dit keer tegen koploper Diez en Herentals maakte op de powerplay het verschil tegen Den Haag.

EC Die Bären 2016 e.V. – Mechelen Golden Sharks 3-7

Tegen de onderste van de stand Mechelen Golden Sharks incasseerden de Bears een 3-7 nederlaag. Omdat de ploeg van coach Leos Sulak een dag eerder met 5-3 had gewonnen bij Leuven was deze grote nederlaag niet ingecalculeerd. De stand was 0-1 na de eerste periode, waarin Neuwied over het algemeen de betere kansen had. Xaver Hochstrasser raakte de paal, Maximilian Wasser en Tobias Etzel lukte het niet om Mechelen goalie Mike Gysbrechts te passeren. Cas Staps was de enige die in de eerste periode wist te scoren.

De 0-2 van Ben van den Bogaert werd gescoord via de rechterkant van het aanvalsvak. Tussen minuut 30 en 40 liep Mechelen flink uit. Eerst was het Artiom Anosov die een fout van Jack DeBoer afstrafte. Daarna waren het Eneas Palmaerts en Ben van den Bogaert die voor de 0-4 en 0-5 voorsprong zorgde. De 0-6 van Cas Staps kwam ook weer voort uit een foutieve actie van Neuwied. De goalie van Neuwied Tjaard Jansen kon naar het ziekenhuis nadat hij een puck op zijn masker geschoten kreeg.
Tom Chetik ging mee met vermoedelijk een gebroken middenhandsbeentje. Brett Magee met een goede individuele actie, Björn Asbach in een twee-tegen-één situatie na een voorzet van Maximilian Wasser en wederom Brett Magee met een slap shot scoorden de drie Neuwied-goals. Tussendoor wist Shark Anosov vervangende goalie Jan Meister, nog te passeren voor de zevende goal van Mechelen met een afstandsschot.

#15 Artsiom Anosov Foto Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – EG Diez-Limburg 8-6

Na negen minuten was de stand al 3-0 in het voordeel van de bezoekers uit Diez. Dat was voor Eaters coach Jeffrey van Iersel om goalie Jowin Ansems te vervangen voor Deniz Mollen. Binnen anderhalve minuut tussen minuut zestien en zeventien scoorde Geleen drie keer. Akim Ramoul, Rolan Loos en Mees de Wit trokken de stand gelijk. Na twintig enerverende minuten kon het spel weer opnieuw beginnen. Artjom Piskowazkow zette na 49 seconden van het begin van periode twee de Duitsers weer op voorsprong. Het duurde tot vijf minuten voor het einde van de tweede periode dat Akim Ramoul na een strakke pass van Yevgen Fadyeyev een-op-een kwam met de Duitse goalie en die kans moet je Ramoul niet geven die weet daar wel raad mee.

In de derde periode was het vooral Geleen wat de klok sloeg. Lars van Sloun zette de Limburgers weer op een voorsprong. Maar Diez liet zich nog niet uit het veld slaan en de pas aangetrokken Fillipp Lapkov zorgde voor de 5-5. Naar wie zou het kwartje vallen? Dat werden de Eaters die wederom een achterstand omgezet hebben naar een winstpartij. Yevgen Fadyeyev scoorde de 6-5 en Ben Duperreault scoorde de game winning goal. Vanuit een een-op-een met de goalie 7-5. Ook de 8-5 nam Dupperreault voor zijn rekening. Het slotakkoord was voor Diez maar die konden met de goal van Niko Lehtonen twee minuten voor tijd de tweede nederlaag van dit weekend niet voorkomen.

#44 Ben Duperreault Foto: Ronald Jans

Heylen Vastgoed HYC – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 7-3

Mitch Morgan de sluwe aanvaller was met een hattrick de man die het verschil maakte tegen Den Haag. Alhoewel er na de eerste periode nog niets aan de hand was want toen was de stand nog 2-2. In de tweede periode scoorde Mitch Morgan binnen dertig seconden in minuut 23 twee keer. Alexander Vasilyev zette de Belgen op 5-2 met een powerplay goal maar Bjorn Willemse zorgde ervoor dat Den Haag nog hoop kon trekken voor de derde periode met de 5-3. Twee powerplays aan het begin van de derde periode zorgde ervoor dat de hoop op een goed resultaat snel vervloog voor Den Haag. Mitch Morgen voltooide zijn hattrick en Chad Piccart zorgde voor de zevende goal van HYC.

#67 Mitch Morgan Foto: Kurt Tops