Liège verslaat Geleen, nipte winst Heerenveen op Herentals

Op zaterdag 11 november waren er om de BeNe League Cup drie wedstrijden. Liège versloeg vrijdag de koploper Diez en de nummer twee Geleen werd op de zaterdag over de knie gelegd. Heerenveen won nipt van Herentals in een doelpuntrijke wedstrijd en Neuwied wint voor het eerst sinds aantreden van de nieuwe coach op bezoek bij Leuven.

Liège Bulldogs – Snackpoint Eaters Limburg 5-1

Liège had een uitstekend weekend. Vrijdag werd de koploper verslagen en een dag later kreeg nummer twee een nederlaag voor hun kiezen. Na twintig minuten stond er 2-0 op het scorebord. Bryan Kolodziejczyk opende het bal en Sean Montgomery zette de Walen op een 2-0 voorsprong. Halverwege de wedstrijd was het Bryan Henry met de 3-0. Was Geleen zoveel slechter? Nee maar de kansen werden niet benut. Pas na 45 minuten wist Mees de Wit dan eindelijk Liège goalie Troy Passingham te passeren. Terwijl Boet van Gestel op de strafbank zat wist Bryan Henry al snel zijn tweede goal van de avond te scoren shorthanded. Twintig seconden voor tijd kon Yoren de Smet met een powerplay goal de eindstand bepalen op 5-1.

#95 Bryan Henry Foto: Bulldogs de Liège Facebook

Unis Flyers Heerenveen – Heylen Vastgoed HYC 6-5

Nadat Herentals in de beginfase een 2-op-1 al miste konden ze een minnut later wel de 1-0 maken. Roope Juhani Niskanen scoorde met wat geluk via Flyers goalie Martijn Oosterwijk de 1-0 voor HYC in de tweede minuut. Heerenveen kreeg daarna ook een aantal grote kansen maar pas in de tiende minuut lukte het Jasper Nordemann om de 1-1 binnen te schieten van dichtbij. Vijf minuten na de start van periode twee wist Wesley de Bruin de Friezen op voorsprong te schieten. Na een gewonnen face-off door Tom Speel haalde de Bruin met een onetimer snoeihard uit. Een powerplay goal van Niskanen met een laag en hard schot zorgde voor de 2-2. Waarna Lars den Edel veertig seconden voor de toeter van de tweede periode Flyers weer op voorsprong tikte. Hij hoefde alleen maar een pass van Frits Doop het laatste tikje te geven.

Chiefs Leuven – EC Die Bären 2016 e.V. 3-5

Deze overwinning is goud waard voor het zelfvertrouwen van Neuwied. In Leuven maakte EHC zaterdagavond een einde aan de reeeks nederlagen in de BeNe League Cup. Het team van coach Leos Sulak nam revanche met een verdiende 5-3 overwinning op de Chiefs, die de heenwedstrijd met 4-2 hadden gewonnen op bezoek in Neuwied. De 1-0 voorsprong via Josh Stephens  kwam via een rebound van Leuven goalie Jelle LievensBoris Kolyasnikov zorgde met een verrassend schot van buiten de blauwe lijn voor de 1-1. Een powerplay goal gescoord door Janeck Spierling. Wederom op de rebound zorgde voor een kleine voorsprong voor de Duitsers na de eerste periode.

Maar al snel in de tweede periode maakte Grayden Gottschalk vanaf de rechter face-off cirkel de 2-2.  Slechts 21 seconden scheidde de gelijkmaker met de 3-2 voorsprong voor Neuwied. Wederom een rebound zorgde voor de 3-2 voor de bezoekers. Jeff Smith scoorde de goal en hij maakte ook de 4-2. De 4-2 was er een van grote schoonheid. Smith ging coast to coast. Leuven maakte al snel de aansluitingstreffer via de tweede goal van Grayden Gottschalk. Toen waren er net 26 minuten gespeeld. De Chiefs kregen de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker nadat Jeff Smith een major penalty kreeg voor boarding. Maar de penalty kill van Neuwied in samenwerking met goalie Tjaard Jansen hielden stand. Maximilian Wasser zorgde zelfs voor de 5-3 nog voor de tweede break. In de laatste periode konden beide teams het net niet meer vinden.

#88 Jeff Smith Foto: Website Die Bären Neuwied