Shutout Vegas, Toronto heeft shootouts nodig tegen Calgary


Dag 32 van de NHL had zes wedstrijden waarbij Vegas een shutout overwinning boekt tegen San Jose. Toronto shootouts nodig heeft tegen Calgary waarbij William Nylander zijn point streak verlengde naar veertien wedstrijden op een rij.

LEES OOK: Toronto verliest ‘Battle of Ontario’ van Ottawa, 400 goals Kopitar

Buffalo Sabres – Minnesota Wild 3-2

Met vlijmscherp geslepen sabels trok Buffalo fel van leer om weer eens een overwinning binnen te slepen. Dankzij Jeff Skinner en JJ Peterka (allebei een goal en een assist) trokken de Sabres net aan het langste eind in de felle strijd met Minnesota. Goalie Devon Levi hielp ook een handje mee met zijn 33 saves voor Buffalo.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 5-2

Slechts een briesje was het enige wat Carolina in Florida te bieden had. De Panthers daarentegen waren op zoek naar bloed. Met vijf treffers trokken ze vervolgens de Hurricanes helemaal uit elkaar. Zonder de 30 saves van Hurricane-goalie Anti Raanta was Carolina nog veel zwaarder verminkt uit de strijd gekomen. De gevaarlijkste Panthers waren de usual suspects. Carter Verhaeghe en Matthew Tkachuk leverden beiden een assist en een goal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

New Jersey Devils – Washington Capitals 2-4

What a difference one player makes. Sinds de blessure van Jack Hughes zijn de Devils aangeschoten wild en daar maakten de Capitals gretig gebruik van. Het feit dat New Jersey ook de geblesseerde Nico Hischier miste, bracht de Devils nog verder in de problemen. Washington zag die andere Russische superstar uitblinken. Evgeny Kuznetsov scoorde twee keer. De Capitals verloren in de tweede periode defenseman Martin Fehervary met een lower-body blessure (geen update tot zover). In de eerste periode werd New Jersey-goalie Vitek Vanecek al naar tien minuten vervangen door Akira Schmid. Vanecek stond twee goals uit vijf schoten toe. Beide treffers vielen overigens binnen vijftien seconden. Schmid kwam vervolgens tot 20 saves.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Calgary Flames 5-4 SO

Weer een thriller in Toronto. Deze Canadese twist viel uiteindelijk de goede kant op voor de Leafs. Maar Toronto deed weer waar het goed in is: een comfortabele voorsprong weggeven. Deze keer raakten de Leafs een 4-1 voorsprong kwijt. Ondanks de topvorm van  meestertechnicus William Nylander (assist en twee goals, waarvan één shorthanded) zette Calgary de fik in de blaadjes van Toronto: 4-4. Flames-goalie Dan Vladar was met zijn 33 saves de uitblinker bij Calgary. Tijdens de shoot-out was Toronto-goalie Joseph Woll echter de grote man met vier saves uit vijf penaltyshots.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Anaheim Ducks – Philadelphia Flyers 3-6

De Flyers overvleugelde in Anaheim de eendjes volledig. Ook al schitterde voor de Ducks supertalent Leo Carlsson (nr. twee in de 2023-draft) met zijn eerste hattrick in de NHL. Zijn goals waren slechts kruimeltjes voor de Duck-fans. De Flyers counterden er vrolijk op los en tikten met zes treffers de eenden uit Anaheim uiteindelijk stomdronken van het ijs. Het was Phillie’s tweede overwinning uit de laatste zeven wedstrijden. Owen Tippett scoorde twee keer voor Philadelphia en teamgenoot Travis Sanheim had een goal en twee assists. Phillie-goalie Samuel Ersson had 35 saves.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5-0

De ridders uit Vegas brachten de Sharks weer terug in de realiteit. Na twee zwaarbevochten overwinningen op rij waren de Golden Knights echter een paar maatjes te groot voor de worstelende haaien uit San José. Het feit dat het beste NHL-team niet de dubbele cijfers wist te halen, wijst ook op een verbetering bij de Sharks. Ze worden niet meer zomaar afgeslacht. Grote man bij de Vegas was Aiden Hill met zijn tweede shutout in drie wedstrijden. Hij had daar overigens “maar” 20 saves voor nodig. Voor Vegas scoorde Alec Martinez twee keer en had William Karlsson een goal en een assist. Dat de Sharks naast Mackenzie Blackwood ook een prima tweede goalie hebben bewees Kaapo Kahkonen met zijn 34 saves.

 

Previous Liège walst over Diez heen en Heerenveen over Mechelen
Next Liège verslaat Geleen, nipte winst Heerenveen op Herentals