Liège walst over Diez heen en Heerenveen over Mechelen

Drie wedstrijden op vrijdagavond tien november in de BeNe League. Liège verslaat koploper Diez met 8-2, Heerenveen walst over Mechelen heen met 11-3 en Den Haag doet het in overtime tegen Leuven.

EG Diez-Limburg – Liège Bulldogs 2-8

Als je van tevoren bedenkt Liège wat het seizoen slecht gestart is en met veel blessures kampt gaat op bezoek bij koploper Diez. Dan denk je niet aan een 2-8 uitslag. Nils Wegner opende de score voor Diez maar aan het eind van de eerste periode was het 1-3 in het voordeel van de Walen. Bryan Kolodziejczyk, Jordan Paulus op de powerplay en Yoren de Smet profiteerde duidelijk van concentratieverlies van de Duitsers.  In de tweede periode bouwde de Belgen de score uit naar 1-5. Oscar Delbrassine en Yoren de Smet met een man meer op het ijs scoorde zijn tweede goal van de avond. Na 46 minuten lukte het Diez dan om voor de tweede keer Troy Passingham te passeren. Maar dichterbij kwamen de Duitsers niet want twee empty netters van Sean Montgomery en Bryan Kolodziejczyk zorgde voor 2-7 en het laatste woord was voor Julien de Vriendt. Die bepaalde de eindstand in de laatste minuut op 8-2 in het voordeel van de Bulldogs.

#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Facebook Liège Bulldogs

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Chiefs Leuven 3-2 OT

Als de goalie van HIJS man of the match is weet je eigenlijk al wat voor wedstrijd het is geweest. Brett Magnus had het druk en onderscheidde zich met een aantal goede reddingen. Maar ook de Leuvense goalie Jelle Lievens liet zich niet onbetuigd. Ondanks een snelle voorsprong door een goal van Jurryt Smid kon Den Haag het overwicht niet uitdrukken in een grote score. Pas in minuut 46 was het Kyle Brothers die weer een gaatje wist te vinden en zo de 2-0 wist te soren. Terwijl iedereen in de Uithof dacht we gaan er eens lekker voor zitten en Den Haag gaat de score uitbouwen. Die kwamen van een koude kermis thuis. Twee goals van Leuven in de laatste tien minuten zorgde dat het overtime werd. In minuut vijftig was het Ben Boute met de aansluitingstreffer en twee minuten voor tijd zorgde Chiefs captain Dries Blockx voor de 2-2. In overtime wist Jeffrey Melissant dan de winst binnen te halen voor de Hagenaars.

#19 Jeffrey Melissant Foto: Robert Bos

Mechelen Golden Sharks – Unis Flyers Heerenveen 3-11

Mechelen kreeg weer een pandoering te verwerken. Dit keer van de mannen uit Heerenveen. Eigenlijk tot aan de major penalty voor Vadim Gyesbreghs zag het er prima uit voor de Mechelaars. Ze pakte brutaal de 1-0 voorsprong via Sandro Bosmans. Maar binnen veertig seconden was het alweer 1-1 door een snelle goal van Tijs Vreys. De daaropvolgende powerplay scoorde Heerenveen twee keer. Eerst Henri Ruotsalainen met een 5-op-3 en daarna weer Tijs Vreys met een 5-op-4. Ruotslaianen dacht als Tijs Vreys er twee scoort wil ik er ook twee op mijn naam hebben en twee minuten voor de eerste break was het ook zover.

In de tweede periode werd er aan beide kanten veelvuldig gescoord, zodat na veertig minuten de stand 3-7 was na veertig minuten ijstijd. In de derde periode wist Tijs Vreys nog twee keer te scoren. En Henri Ruotsalainen nog een keer zodat Vreys vier goals op zijn naam heeft en Ruotsalainen een hattrick.

#86 Tijs Vreys Foto: Robert Bos