Scorpions maatje te groot voor Tilburg Trappers

In een wedstrijd tegen de Hannover Scorpions in de Oberliga waarbij bij Tilburg Max Hermens, Branden Gracel en Reno de Hondt ontbraken waren de Trappers niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van de Scorpions.

Hannover Scorpions – Tilburg Trappers 7-0

Het was de enige wedstrijd van de Oberliga Nord op vrijdagavond tien november. Hannover Scorpions ontving Tilburg Trappers. Na acht minuten scoorde de Scorpions de 1-0. Een schot van afstand stuiterde via de schaats van een Tilburgse verdediger voor de stick van Dylan Wruck en die had geen problemen om de puck achter Cedric Andree te deponeren. Twee minuten voor de eerste pauze kreeg Jonne de Bonth een straf voor hooking. Wederom was het Dylan Wruck die de puck hoog in de winkelhaak boven de vanghandschoen van Cedric Andree binnen schoot. Een 2-0 achterstand op een schotenverhouding van 23-om-12.

#67 Cedric Andree Foto: Jörn Buschmann 2023

De tweede periode begon slecht voor de Trappers een 5-op-3 in het voordeel van de Hannoveranen eindigde met de derde goal. Het schot kwam vanaf links en werd gescoord door Christoph Kabitzky. Allan McPherson en Louis Trattner brachten de stand naar 5-0 na veertig minuten ijshockey. Tilburg bleef qua schoten in de buurt 14-om-12. Maar het lukte de Brabanders niet om Hannover goalie Gerald Kuhn III te passeren. Voor aanvang van de derde periode wisselde coach Doug Mason goalie Cedric Andree voor goalie Ruud Leeuwesteijn. Ook Leeuwesteijn moest nog twee keer vissen. Pascal Aquin en Zachary Dubowski brachten de eindstand naar 7-0.