Boston beste start ooit, Edmonton slechtste start ooit


Dag 31 van de NHL had elf wedstrijden waarbij Edmonton Oilers weer verloren en nu laatste staan in de NHL. Connor Bedard de jongste speler is die een vier punten avond had voor Chicago. Boston starte vorig seizoen al goed maar dit jaar doen ze het nog een stukje beter.

LEES OOK: Toronto verliest ‘Battle of Ontario’ van Ottawa, 400 goals Kopitar

Boston Bruins – New York Islanders 5-2

Boston zette de Islanders met gemak aan de kant dankzij een hattrick van Charlie Coyle (zijn eerste). David Pastrnak leverde drie punten voor Boston.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 2-5

De Stars knalden er vijf achter elkaar in het netje van de Blue Jackets. Toen leunden de ijscowboys wat achterover en kreeg Columbus de kans om de achterstand wat te verkleinen. De overwinning van Dallas kwam echter nooit meer in gevaar. Matt Duchene was namens Dallas de supernova onder de Stars. Net terug van een blessure en hij leverde meteen een goal en twee assists. Uitstekende comeback.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 2-3 OT

Sinds de overwinning op de Bruins zakken de resultaten van de Wings weer wat in. Gisteren werd er in overtime verloren van Montreal. Ondanks de 20 minuten ijstijd voor topaanvallers Dylan Larkin en Alex DeBrincat wisten beiden niet tot punten te komen. Daniel Sprong was twaalf minuten op het ijs te vinden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Rangers – Minnesota Wild 4-1

In New York pakten de Rangers de wilde beesten van Minnesota met gemak in. Alexis Lafrenière en Vincent Trochek waren de grote mannen voor New York. Beide spelers leverden een goal en twee assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Ottawa Senators – Vancouver Canucks 2-5

In deze Canadese clash stonden de Senators uiteindelijk met lege handen in hun eigen arena. Voor Vancouver waren drie spelers erg belangrijk. Goalie Casey DeSmith noteerde 29 saves. Ilya Mikheyev scoorde twee maal en Elias Pettersson bracht met een goal en twee assists de overwinning uiteindelijk in veilige haven.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 3-5

De Connor Bedard show is on the road. Met twee goals en twee assists nam het toptalent de Blackhawks bij de hand en deed zo het licht uit in de Amelie Arena in Tampa.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 2-1

In het Arizona Enterprise Center viel de puck uiteindelijk de goede kant op voor de Blues. Het was Robert Thomas die voor de St. Louis met zijn vijfde goal in vijf opeenvolgende wedstrijden de winnende treffer in het netje van de Coyotes deponeerde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Nashville Predators 6-3

De Predators raakten in Winnipeg verstrikt in een Jetstream en kwamen er niet meer uit. De twee treffers van Filip Forsberg  veranderden daar niets meer aan. De absolute killer voor Winnipeg was Kyle Connor die maar liefst een hattrick en een assist leverde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Seattle Kraken 3-4

De Kraken sleepten de overwinning uit het vuur met nog maar 32 seconden op de klok in periode drie. Seattle-vedette Oliver Bjorkstrand maakte zijn mega salaris weer helemaal waar met zijn tweede allesbeslissende treffer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Pittsburgh-manager Kyle Dubas zit wat steviger in het zadel na weer een overwinning van de Penguins. In een heftig en spannend gevecht kaapte Pittsburgh in overtime de overwinning en liet L.A. met lege handen achter in haar eigen Crypto.com Arena. Penguin Sydney Crosby is nu de elfde speler in de geschiedenis van de NHL met 450 multipoints dankzij zijn goal en assist in deze wedstrijd. Teammaat Bryan Rust leverde de overtime-goal voor Pittsburgh.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Edmonton Oilers 3-2

De Oilers naderen de bodem van de NHL. Met vijf punten staan ze in puntenaantal gelijk met de Sharks, die echter een wedstrijd meer gespeeld hebben. In het gevecht met Edmonton waren de Sharks gisteren duidelijk op roofjacht. Ze gingen met zelftrouwen het ijs op nadat ze eerder deze week de zoete smaak van hun eerste overwinning (tegen de Flyers) hadden geproefd. Oppershark was wederom goalie Mackenzie Blackwood die met 39 saves van zijn doel in San José een schier onneembare vesting maakte. Edmonton goalie Stuart Skinner stond drie goals toe in een wedstrijd waarin er slechts achttien keer op zijn doel werd geschoten.

Previous Toronto verliest 'Battle of Ontario' van Ottawa, 400 goals Kopitar
Next Scorpions maatje te groot voor Tilburg Trappers