Toronto verliest ‘Battle of Ontario’ van Ottawa, 400 goals Kopitar

Dag dertig van de NHL had drie wedstrijden waarbij Toronto de battle of Ontario verloor van Ottawa. Florida Washington versloeg in overtime en Vegas geen kans had tegen Los Angeles. Anze Kopitar scoorde zijn vierhonderdste goal.

Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 3-6

Senators Tim Stützle pakte vier points met een goal en drie assists. Maar pas na 51 minuten werd het verschil gemaakt want tot minuut 51 was het nog 3-3. Dominik Kubalik, Tim Stützle en Claude Giroux maakte in de laatste negen minuten het verschil voor de Senators.

Washington Capitals – Florida Panthers 3-4 OT

Het was Sam Rheinhart die de overtime winner scoorde vijftien seconden na puck drop van de overtime. Terwijl Evan Rodrigues de gelijkmaker scoorde met de 3-3 aan het begin van de derde periode.

Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 1-4

De L.A. Kings blijven ongeslagen ‘on the road’. Mede dankzij goed keeperswerk van Cam Talbot die 37 saves maakte. Twee powerplay goals konden er genoteerd worden voor de Kings. Die werden gescoord door Pierre-Luc Dubois en Trevor Moore.