Spektakelstuk Nijmegen – Amsterdam bij het para ijshockey


Foto: IJshockeyfoto.nl

Afgelopen zaterdag werd de eerste officiële para ijshockey competitiewedstrijd gespeeld. Tussen twee Nederlandse teams op de ijsbaan het Triavium in Nijmegen. De wedstrijd tussen de Nijmegen Devils en de Amsterdam Tigers werd achteraf een totale kraker genoemd. En waarvan je spijt had als je niet op de tribune zat. De wedstrijd had alles wat para ijshockey rijk maakt. De onderlinge strijd en veel goals aan beide kanten. Met twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

LEES OOK: Para IJshockey seizoen begint op 4 november

Nijmegen Devils – Amsterdam Tigers 9-10

De Nijmegenaren begonnen sterk aan de wedstrijd. En de eerste goal lag al snel achter in het net achter de goalie Jorg Landheer van de gasten uit de hoofdstad. Wat je het thuisteam gunt in een nieuwe competitie. Maar het duurde niet lang voor dat Amsterdamse center Jurria Raa de stand terug bracht op 1-1. Aan het einde van de eerste periode kwamen beide teams behoorlijk op stoom. En de Devils trokken zich op aan van de weerstand van Amsterdam. Nijmegen center Bas Akkerman scorde tweemaal waarbij Bas de stand naar een 3-1 voorsprong bracht. In de laatste minuten hadden de Devils zichtbaar moeite met de aanvalsdrift van de Tigers en de gasten uit de hoofdstad voerde de druk op. En Devils goalie Oscar de Kunder werd nog drie keer gepasseerd.  Beide teams gingen met een 3-4 ruststand de welverdiende pauze in.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: IJsockeyfoto.nl

Bij de start van de tweede periode trakteerde beide teams de fans  in het Triavium op veel goals aan beide kanten. Desalniettem werd het in een hoog tempo al snel 3-5, en vervolgens 4-5. De wedstrijd bleef spannend. Beide goalies moesten behoorlijk aan de bak waarbij de Amsterdamse center Jurria Raa meerdere goals voor zijn rekening nam. De Devils bleven hard werken om de Tigers tegenstand te bieden. Waarbij Devils speler Roelof Burghoorn zijn allereerste para ijshockey goal scoorde. De tussenstand aan het einde van de twee periode was 5-7.

In de derde periode zag je hier en daar de vermoeidheid toenemen. Door het vlotte spel in de eerste twee periodes waren beide teams moe gestreden. En werd deze eerste competitie wedstrijd afgesloten met een 9-10 eindstand waarbij de Amsterdam Tigers dit keer aan het langste eind trokken.

Foto: IJshockeyfoto.nl
Previous Tilburg walst over Herford heen, hattrick van Soest
Next Toronto verliest 'Battle of Ontario' van Ottawa, 400 goals Kopitar