Tilburg walst over Herford heen, hattrick van Soest


Op dinsdagavond 7 november werd er gespeeld in de Oberliga door de Tilburg Trappers tegen Herforder Dragons. Het werd een relatief makkelijke wedstrijd voor de Trappers.

LEES OOK: Moeizaam scorend Tilburg wint in overtime van Herne

Tilburg Trappers – Herforder EV 9-1

Wat de laatste weken een bottleneck was bij de Trappers liep tegen Herford een stuk beter namelijk scoren. Al snel in de wedstrijd was het Jay Huisman die de score opende voor de Tilburgers. Op de eerste beste powerplay was het wederom Jay Huisman die Herford goalie Justin Schörs wist te passeren en zo de 2-0 aantekende. Ook Ties van Soest deed mee in de eerste periode. 24 seconden voor de eerste break sloeg ook hij toe. In de tweede periode was Tilburg echt heer en meester. De schotenverhouding in de tweede twintig minuten was 25-om-9. En Tilburg wist nog zes goals te scoren. Ties van Soest voltooide zijn hattrick door er nog twee in het Duitse netje te leggen.

tekst gaat verder onder de foto

#4 Ties van Soest Foto: Romy Mullens

Een van de twee was weer met een mannetje meer op het ijs. Naast Ties van Soest die naast de hattrick ook nog een assists had deed D’Artagnan Joly het omgekeerde met een goal en drie assists. Daarnaast scoorde Wouter Sars, Diego Hofland en Noah Muller een goal. Toen was de wedstrijd net halverwege. Herford coach Risto Kurkinen greep toen in. Goalie Schörs mocht gaan zitten en zijn plek werd ingenomen door goalie Kieren Vogel. En Herford wist nog wel de eretreffer te maken. Rustams Begov zorde dat de hatelijke nul van het bord verdween. En geen shutout voor goalie Cedric Andree.

Tien Tien Tien

24 schoten stopte Vogel nog in het verloop van de wedstrijd nadat hij in minuut dertig zijn entree op het ijs maakte. In de derde periode kreeg Tilburg nog vier powerplay mogelijkheden maar ook dat hielp Tilburg niet naar de tiende goal.

Previous Sprong verliest met Detroit, San Jose pakt eerste overwinning
Next Spektakelstuk Nijmegen - Amsterdam bij het para ijshockey