Moeizaam scorend Tilburg wint in overtime van Herne


Speelronde dertien van het Oberliga Nord seizoen leverde voor de Tilburg Trappers een overwinning in overtime op tegen Herner Miners.

Tilburg Trappers – Herner Miners 4-3 OT

Een valse start voor de Trappers want uit de eerste beste aanval na 46 seconden wist Herne te scoren. Een schot vanaf de blauwe lijn stuitert zo voor de vrijstaande Tim Kruger en die had geen moeite om van dichtbij goalie Ruud Leeuwesteijn te verslaan. Maar Branden Gracel trok de valse start even recht. En hoe in de tiende minuut maakte hij een mooie pass van Danny Stempher af met een sublieme onetimer. En nog geen dikke minuut later was het Ties van Soest die met een mooie backhand pass Gracel heel makkelijk zijn tweede goal liet scoren.

tekst gaat verder onder de foto

#58 Branden Gracel Foto: Ruud Leeuwesteijn

In de tweede periode was het wat vlakjes. Maar negen schoten op het doel van de Miners door Tilburg, al was het nog minder aan de kant van Herne met maar vijf schoten. Vier minuten voor het einde van de tweede periode sloegen de Duitsers wel toe. Met een hele strakke pass dwars door het midden zette Benjamin Hüfner Jan Dalecky alleen voor Trappers goalie  Ruud Leeuwesteijn. En terwijl iedereen dacht die heeft Ruud gestopt druppelde de puck toch over de lijn. Tijdens de laatste periode wist Tilburg dan de vierde powerplay te benutten. D’Artagnan Joly zette zelf de aanval op vanuit de neutrale zone schoot de puck richting de boarding en daarna met een hand aan de stick gaf hij de puck voor. Die ging via een Herne verdediger het doel in.

D’Artagnan Joly doest it again

Maar lang kon Tilburg er niet van genieten want na een straf voor Branden Gracel voor high sticking sloeg ook Herne toe op de powerplay. Michél Ackers schoot net voorbij de blauwe lijn en het zicht werd gehinderd voor Ruud Leeuwesteijn en zo viel de 3-3 binnen. In overtime was het wederom D’Artagan Joly met een een hand aan de stick beweging die de verdediger van zich afhield met de andere arm en een mooie 180 graden draai wist hij goalie Finn Becker van dichtbij te verslaan.

de samenvatting
tekst gaat verder onder de video


de uitslagen van speeldag dertien
Herford – Scorpions 2-9
Rostock – Essen 3-2 OT
Leipzig – Indians 5-0
Hamm – Duisburg 5-2
Erfurt – Halle 3-1

de stand in de Oberliga Nord na dertien speeldagen
1. Scorpions 30
2. Essen 29
3. Erfurt 29
4. Tilburg 26
5. Indians 23
6. Halle 23
7. Rostock 18
8. Hamm 17
9. Herne 15
10.Duisburg 10
11.Herford 8
12.Leipzig 6

Previous Goal Daniel Sprong, winst Detroit op Islanders in overtime
Next Diez dendert door, Herentals en Den Haag winnen uitwedstrijd