Diez dendert door, Herentals en Den Haag winnen uitwedstrijd

Op vrijdag drie november waren er drie wedstrijden in de BeNe League Cup. Herentaks begin slecht maar won met 4-2 van Neuwied. Diez denderde over Leuven heen en Den Haag haalde drie punten op in Mechelen die nog steeds op hun eerste overwinning wacht.

EC Die Bären 2016 e.V. – Heylen Vastgoed HYC

Neuwied nam het op tegen Herentals voor 650 toeschouwers en moest na een 2-0 voorsprong vier unanswered goals incasseren. “Iedereen heeft gevochten, we gaan de goede kant op”, zei coach Leos Sulak na de wedstrijd. Met hun uitstekende frontlinie van Mitch Morgan, Alexander Vasilyev en Roope Niskanen, waren de eerste paar minuten voor de Belgen, maar Neuwied goalie Tjaard Jansen was prima bezig in de beginfase. De eerste beste aanval met een gevaarlijke schot op het Belgische doel resulteerde direct in de Neuwieder voorsprong. Thorben Beeg maakte de 1-0 in de zevende minuut. En Neuwied kreeg meer zelfvertrouwen. In een vijf-tegen-drie powerplay-situatie sloeg het schot van Brad Magee over de vanghand van Andrew Masters binnen.

Echter vanaf dat moment redde de Canadese doelman alles wat op zijn doel afkwam. Of het nu gaat om de solo van Björn Asbach in de 35e minuut of de drie-tegen-één tegenaanval met Maximilian Wasser, Jack DeBoer en Janeck Sperling in minuut 54. Jansen en Masters werden later uitgeroepen tot de beste spelers in het duel. Herentals had minstens twee andere serieuze kandidaten die goed waren. Roope Niskanen scoorde twee doelpunten om de stand op 2-1 in minuut veertien en 2-2 in minuut 38 te brengen en Alexander Vasilyev scoorde na twee assists en bracht de Belgen op voorsprong in minuut 48. Mitch Morgan scoorde in de laatste minuut met een empty netter.

#10 Alexander Vasilyev Foto: Website Die Bären Neuwied

EG Diez-Limburg – Chiefs Leuven 10-1

Ondertussen dendert Diez gewoon door in de BeNe League. Maar liefst vier goals wist Hunter Fortin te scoren voor de mannen uit Diez. En is inmiddels ook de topscorer in de BeNe League. Leuven starte het seizoen om de BeNe Cup best aardig maar de laatste vier wedstrijden werden er verloren met grote cijfers. De eerste periode werd gekenmerkt door de special teams van Diez. Twee shorthanded goals en een powerplay goal hielpen mee aan de 4-0 voorsprong. In de tweede periode liep Diez uit naar 6-0 met wederom een powerplay goal. Grayden Gottschalk scoorde voor Leuven de eretreffer met de 6-1 maar daarna wist Diez er nog vier te scoren. Waarvan weer een shorthanded.

tekst gaat door onder de samenvatting

Mechelen Golden Sharks – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-6

In een moeizame eerste periode waar Den Haag via Jeffrey Melissant de voorsprong pakte moest men aan het eind even aan de bak met een 5-on-3 in het voordeel van de mannen uit Mechelen. De penalty kill in combinatie met goalie Brett Magnus deed zijn werk goed. Toen in de tweede periode captain Vadim Gyesbreghs een major penalty pakte liep het verschil op naar 3-0 voor de bezoekers uit het Haagse. Binnen 25 seconden wisten Bjorn Willemse en Kyle Brothers de score uit te bouwen naar 3-0 met twee powerplay goals. Cas Staps zorgde ervoor dat het twintig seconden voor het einde van de tweede periode het nog spannend zou worden in de derde periode.

Vier goals tussen minuut 49 en 52 zorgde al snel voor de eindstand in het voordeel van HIJS. Bartek Bison en Roberts Baranovskis zorgden binnen 39 seconden voor de 1-4 en 2-4. Daarna was het nog twee keer Den Haag die Mechelen de tiende nederlaag op een rij trakteerde. Jelle Kronenburg en Kyle Brothers met zijn tweede goal van de wedstrijd brachten de eindstand op 2-6.

#11 Bartek Bison Foto: Robert Bos