Herentals slaat toe in derde periode tegen Neuwied

Tijdens de kwartfinales om de beker van Nederland was er op zondag maar een BeNe League wedstrijd. Herentals kreeg Neuwied op visite en Herentals versloeg Neuwied.

Heylen Vastgoed HYC – EC Die Bären 2016 e.V. 7-3

De terugkeer van Neuwied succescoach Leos Sulak heeft nog niet geleid tot betere resultaten. Al kon het na veertig minuten ijshockey nog alle kanten op. De stand was namelijk 3-3. Binnen vijf minuten opende Emiel Goris met een 5-op-3 powerplay de score. Twee minuten voor tijd van de eerste periode was het Jeff Smith die de verdiende 1-1 binnenschoot. Mitch Morgan zette HYC weer op voorsprong waarna Bjorn Asbach de 2-2 op de powerplay binnen schoot. Jeff Smith dacht de Beren na 36 minuten op een veilige 3-2 te zetten met zijn tweede goal van de avond. Maar nog binnen een minuut was het juist verdediger Emiel Goris die ook zijn tweede goal van de avond maakte.

tekst gaat verder onder de foto

#20 Emiel Goris Foto: Kurt Tops

HYC de betere in derde periode

Binnen tien minuten was het klaar voor HYC. Er werd nog vier keer gescoord. Binnen vijftien seconden na de start van de derde periode was het Ben Coolen die de Kempenaren op 4-3 schoot. Alexander Vasilyev sprokkelde ook zijn goaltje mee. Roope Juhani Niskanen scoorde de 6-3 en Goris maakte zijn hattrick compleet met de laatste goal van de avond.