Heerenveen, Den Haag en Geleen naar halve finales


Foto: Robert Bos

Nadat zaterdagavond Leeuwarden zich al plaatste voor de halve finale van de Beker van Nederland sloten op zondagavond de drie Bene League clubs zich daarbij aan. Heerenveen versloeg Groningen, Hijs versloeg Amsterdam en Geleen verloor van Eindhoven maar de marge van zaterdagavond was groot genoeg.

LEES OOK: Leeuwarden halve finale, HIJS, Eaters, Flyers winnen game een

Unis Flyers Heerenveen – GIJS Hepro Groningen 6-0

Nadat Flyers goalie Martijn Oosterwijk zaterdagavond een shutout pakte was het nu Almer de Boer die alle schoten van Groningen pareerde. Al bij de eerste beste aanval van Heerenveen was het raak. Floris van Elten ging op avontuur en wist met een wrap around de score te openen. De 2-0 volgde al snel. Lowie Vreys ging ook op avontur en hij scoorde short side. Jesse Barwell scoorde van dichtbij, en Dennis Sikma kon profiteren van een foutje van GIJS goalie Danilo Douma. Dat was de ruststand na de eerste periode. In de tweede periode was het eerst Henri Ruotsalainen die een powerplay situatie benutte en daarna Lowie Vreys die achter de goal langs ging en met een 180 graden draai uithaalde en zo al na dertig minuten de eindstand op 6-0 bepaalde met zijn tweede goal van de avond.

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Amsterdam Tigers 11-1

In de BeNe League had Den Haag de kansen wel maar die werden niet benut. In deze kwartfinales van de Beker van Nederland hebben ze dat even rechtgezet. Over twee wedstrijden werden er achttien goals gescoord. Alleen Justin Evers scoorde er twee. En de andere negen goals kwamen van de stick van negen spelers. Bartek Bison opende het bal, daarna was het de beurt aan Raymond van der Schuit. Dat was de tussenstand na de eerste twintig minuten. In de tweede periode maakte de Hagenezen er zeven. Kyle Brothers, Donovan de Zwart, Joy Turpijn, de eerste van Evers, Jeffrey Melissant, de tweede van Evers, en Tobie Collard zorgde voor een 9-1 tussenstand want Nijs Hille had de goal voor Amsterdam gescoord. Tijdens de laatste twintig minuten scoorde Jurryt Smid de 10-1 en het laatste woord was voor Jelle Kronenburg met de 11-1.

tekst gaat verder onder de foto

#14 Justin Evers Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Geleen – Eindhoven Kemphanen 3-5

Geleen miste een aantal belangrijke spelers, maar Eindhoven kwam met maar twaalf spelers naar Limburg. Maar een hele goede hadden ze niet thuisgelaten. Goalie David Reid, die in de finale van de Eredivisie tegen Tilburg Trappers ook al zo goed was. Liet nu in Geleen ook weer zien dat hij weet hoe je een puck moet stoppen. Na de eerste twintig minuten was de tussenstand 1-2 in het voordeel van de Brabanders. Niels Lemans opent de score door een 1-op-1 met Geleen goalie Jowin Ansems de puck binnen te schuiven. Joshua Blarion scoort de 1-1 maar wederom met een 1-op-1 is het weer Niels Lemans met de 1-2. Roy Ansems scoort in de tweede periode de 1-3 tegen zijn broer. Yevgen Fadyevyev en in de laatste minuut van de tweede peridoe is het Mees de Wit die de stand op 3-3 bracht. Maar terwijl iedereen zich opmaakte voor de tweede koffiepauze was het met een buzzer beater Mike Verschuren die de Kemphanen weer op voorsprong zet. Eruan Hendriks bepaalde de eindstand op 3-5 maar de marge was genoeg voor de Eaters om door te gaan naar de halve finale.

tekst gaat verder onder de foto

#22 Niels Lemans Foto Jan Cuijpers

loting

In het weekend van 8-9 en 10 december zal een best of drie gaan bepalen wie de finale gaan spelen op vier februari 2024 om de beker van Nederland. Den Haag begint thuis tegen Heerenveen en Geleen heeft het thuisvoordeel tegen eredivisie koploper Leeuwarden.

Previous Indians goalie Brett Jaeger weer plaaggeest Trappers
Next Herentals slaat toe in derde periode tegen Neuwied