Leeuwarden halve finale, HIJS, Eaters, Flyers winnen game een


Foto: Robert Bos

Een wedstrijd twee, en drie wedstrijden een om de beker van Nederland. Leeuwarden staat in de halve finale, en de drie BeNe league teams versloegen de eredivisie teams met ruime cijfers.

LEES OOK: Leeuwarden slaat eerste slag tegen Zoetermeer

Amsterdam Tigers – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 3-7

De eerste periode was nog maar 35 seconden oud of Jordy van Oorschot schoot vanaf de blauwe lijn de eerste goal binnen achter de Amsterdamse goalie Lars Veltman. Bartek Bison maakte de 2-0 op een powerplay. Nog geen minuut later was het Jeffrey Melissant op assist van Raymond van der Schuit voor de 3-0 voorsprong zorgde. Ook de 4-0 viel nog in de eerste periode. Jurryt Smid zorgde in de laatste minuut daarvoor.
Den Haag begon de tweede periode op de powerplay aangezien Amsterdam verdwaalde in het eigen stadion en te laat op het ijs kwam. Joey Oosterveld scoorde op de delay of game penalty. Halverwege de wedstrijd was het Kyle Brothers die de 0 – 6 scoorde. Oosterveld scoorde ook de 0-7 terwijl Amsterdam beter uit de kleedkamer kwam dan in de tweede periode. Pas in de laatste vijf minuten wist Amsterdam te scoren. Drie keer werd de teruggekeerde Brett Magnus gepasseerd. Lance van Duin, Ryan Kölgen en Samu Poutanen.
tekst gaat verder onder de foto
#3 Joey Oosterveld Foto: Robert Bos

Eindhoven Kemphanen – Snackpoint Eaters Limburg 4-12

Na de eerste periode waren er al zeven goals gescoord. Twee voor de Kempanen en vijf voor de Eaters. Bij Geleen was verdediger Dennis Donders goed voor een hattrick. Hij scoorde de 1-2, 2-5 en 2-6. Twee van de vier goals voor Eindhoven werden gescoord door Roy Ansems. Hij scoorde ze niet tegen zijn broer want de goalie voor Geleen was in deze wedstrijd Deniz Mollen. Er werden ook nog kerstkaart adressen uitgewisseld. Dat leverde schorsingen op voor Lars van Sloun, Mitch Koumans en Rolan Loos van Geleen. Voor Eindhoven zijn Kayo van Zoest en Jim Gudden geschorst.

tekst gaat verder onder de foto

#86 Dennis Donders Foto: Kurt Vermeijlen

OG Capitals Leeuwarden – Zoetermeer Panters 6-1

Assistent coach van Leeuwarden Marco Postma vond vrijdagavond nog niet dat de Capitals al met een been in de finale stonden maar in wedstrijd twee ging het een stuk makkelijker dan in wedstrijd een. Na een penalty voor Zoetermeer captain Michael van Rijswijk in verband met hooking kon de captain van Leeuwarden Rastislav Veres de score openen. Kort daarna werd het 2-0 door Pim van der Meulen. In het begin van de tweede periode denderde Leeuwarden door. Steijn Werkhoven scoorde al snel de 3-0. Maar Zoetermeer rechtte de rug en kwam terug in de wedstrijd. En men werd beloond met een goal in de laatste minuut van de tweede periode. Elias Huovinen scoorde op assist van Teris Wright.

In periode drie was het vooral de thuisclub weer wat de klok sloeg. Nog drie goals werden er gescoord. Goal nummer twee voor Stijn Werkhoven en Rastislav Veres en daarmee werd het 5-1. Het slotakkoord was voor Leevi Juntunen. Hij bepaalde de eindstand op 6-1. Leeuwarden door naar de halve finale.

tekst gaat verder onder de foto

#5 Leevi Juntunen Foto: Facebook OG Capitals Leeuwarden

GIJS Groningen – Unis Flyers Heerenveen 0-7

Heerenveen had het niet moeilijk tegen de buurman uit Groningen. Alhoewel GIJS goalie Danylo Douma nog een hoop tegenhield. Flyers goalie Martijn Oosterwijk hield alles tegen en pakte weer een shutout. Het scoreverloop verliep per periode  2-3-2 voor Heerenveen. In de eerste minuut was het meteen raak via Henri Ruotsalainen. En in minuut zes Thijs Vreys op de powerplay. Jesse Barwell scoorde een hattrick. Hij nam goal drie vier en zes voor zijn rekening. Goal zes was met een man meer op het ijs. Lowie Vreys en Viktor Nordemann maakte het zevental compleet.

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos
Previous Eerste nederlaag Vegas, shutout Carolina en Vancouver
Next Liège Bulldogs walst over Chiefs Leuven heen