Leeuwarden slaat eerste slag tegen Zoetermeer


Foto: Cor Machielsen Face-Off

De kwartfinales van de Nederlandse beker staan dit weekend op het programma en gisterenavond werd de eerste wedstrijd gespeeld tussen Zoetermeer Panters en Capitals Leeuwarden. Leeuwarden staat met de tenen in de halve finale na een 4-2 overwinningen op bezoek in de Silverdome.

LEES OOK: Den Haag beslist bekerfinale tegen Heerenveen in overtime

Het werd een heerlijke wedstrijd voor het aanwezige publiek en de kijkers thuis via de stream van Ahum TV. Capitals goalie Jorrit Vos had het erg druk tussen de palen. Meer dan vijftig reddingen heeft hij moeten maken. Vos zorgde ook voor de 1-0 voorsprong aangezien hij de puck diep wilde spelen maar die werd opgepikt door Patrik Sedlar en die kon de pass geven op Thomas Borgman die geheel vrij de puck binnen kon schuiven.

Na de 1-0 voorsprong raakte Zoetermeer twee keer de lat in een scrimmage maar de puck wilde er nog niet nog een keer in het doel van Leeuwarden. Maar een dikke twee minuten later was het Ratislav Veres die liet zien hoe een koe een haas vangt. Zoetermeer kreeg de puck niet weg en Veres had hem zo voor het intikken. Twaalf seconden voor tijd kreeg Zoetermeer een penaltyshot. Patrik Sedlar miste oog in oog met goalie Jorrit Vos.

tekst gaat verder onder de foto

#21 Jorit Vos Foto: Cor Machielsen Face-Off

Maar terwijl iedereen dacht dit gaat 1-1 worden na twintig minuten enerverend ijshockey dacht een Fin daar anders over. Met een buzzer beater zorgde Joonas Huovinen 0.4 seconden voor tijd voor de voorsprong. Huovinen schoot vanuit het midden tussen de face-off cirkels de puck in de rechterbovenhoek achter Panthers goalie Kevin Riedijk.

De tweede periode was eigenlijk hetzelfde als de eerste periode. Een leuke pot ijshockey. In minuut dertig kwam Leeuwarden op een twee goals voorsprong toen Pim van der Meulen op de powerplay short side de 3-1 binnen tikte. Maar Berry Donders maakte het weer spannend door drie minuten later “Das Anschlusstor” binnen te knallen. Hij pikte de puck op langs de boarding en kon opstomen naar het doel van de Capitals. En wist met een schot over de blocker side te scoren. Dat was in minuut 33. Lang kon Zoetermeer er niet van genieten. Hoewel Teris Wright met een schot van dichtbij uit de draai de kans op de gelijkmaker had. Want nog geen twee minuten later was het wederom een Fin die voor de 4-2 zorgde. Een duel aan de boarding werd gewonnen door Leeuwarden en Leevi Juntunen bracht de tussenstand weer op twee goals verschil.

Wel spannend geen verandering in de score

De derde periode was wederom spannend. Maar bracht geen verschil meer op de score sheet. Hoewel beide teams vele keren in de derde periode powerplay hadden hielden beide goalies het netje droog. In de slotminuut kon Leeuwarden de score nog proberen uit te bouwen met een penalty shot voor Ratislav Veres. Maar Kevin Riedijk deed een mooie poke check en stopte het penalty shot. Desalniettemin staat Leeuwarden met de 4-2 voorsprong al met de tenen in de halve finale tenzij vanavond Zoetermeer roet in het eten gaat gooien.

 

Previous Goalie Leeuwesteijn zorgt mede met shutout voor winst Trappers
Next Diez laat niets heel van Mechelen, winst Liège in Neuwied