Diez laat niets heel van Mechelen, winst Liège in Neuwied


Naast de bekercompetitie voor Nederland gaat de strijd om de BeNe League Cup ook gewoon door dit weekend. Op vrijdagavond 27 oktober speelde Diez tegen Mechelen en Neuwied tegen Liège.

LEES OOK: Zes punten weekend voor Herentals, Geleen en Diez

EC Die Bären 2016 e.V. – Liège Bulldogs 2-3

Met de (oude) nieuwe trainer Leos Sulak was Neuwied de betere, maar om te winnen moet je wel je kansen benutten. En dat deed Neuwied niet. Liège goalie Troy Passingham was een grote sta in de weg voor de Beren. Neuwied heeft voldoende kansen tegen de Inter-Regio Cup-winnaar en BeNe League-kampioen van het voorgaande seizoen, maar benut deze niet en verliest uiteindelijk met 2:3. Passingham dreef de Neuwieder met zijn reddingen tot wanhoop. Shorthanded vond Jordan Paulus een klein gaatje achter het doel van Neuwied, raakte de legguard van Neuwied goalie Tjaard Jansen en van daaruit rolde de schijf over de lijn. De 0-2 viel ook onverwacht. Bryan Kolodziejczyk kwam vanaf de rechterkant naar binnen en plaatste de puck met een nauwkeurig schot over de vangende hand van Jansen. Dat kun je wel overlaten aan de veteraan van de Bulldogs.

Maar het duurde tot drie minuten voor tijd voordat Neuwied eindelijk Passingham wist te breken. Na voorbereidend werk van Jeff Smith en Maximilian Wasser bewoog Jack DeBoer zich om het doel heen, zag het gat bij de tweede paal en schoot raak. Vlak daarna miste Thorben Beeg de crosspass van Kevin Lavallee en uit de tegenaanval scoorde Liège de 1-3. Het schot was van Kurt Sonne na een voorzet van Bryan Kolodziejczyk. Smith zette een een-tweetje met Lavallee en bracht de stand op 2-3. Toen was er nog een dikke minuut te spelen maar dichterbij kwamen de Duitsers niet tegen de Belgen.

tekst gaat verder onder de foto

#88 Jeff Smith Foto: website EHC die Bären

EG Diez-Limburg – Mechelen Golden Sharks 9-0

Mechelen had weinig in te brengen tegen de koploper. Al na twintig minuten werd goalie Mike Gyesbrechts ingewisseld voor Tibe Palinckx. Toen was de stand al 3-0 in het voordeel van de Duitse Limburgers. Drie spelers scoorde twee goals voor Diez. Dat waren David Lademann, Marcel Kurth en Nils Wegner. De andere drie goals werden gescoord door Alexander Seifert, John Mclean en Hunter Fortin. De periode standen waren 3-0, 4-0 en 2-0.

#13 Nils Wegner Foto: Manuel Enderich
Previous Leeuwarden slaat eerste slag tegen Zoetermeer
Next Eerste nederlaag Vegas, shutout Carolina en Vancouver