Zes punten weekend voor Herentals, Geleen en Diez


Vier wedstrijden om de Bene League Cup op zondag 22 oktober. Diez maakte een achterstand goed in de derby tegen Neuwied. Geleen rolde Leuven op. Herentals schrok even van een comeback door Mechelen maar won uiteindelijk van de Golden Sharks en Heerenveen had weinig moeite in het Mediacete met Liège.

LEES OOK: Heerenveen stopt Den Haag af, Diez wint ruim in Leuven

EG Diez-Limburg – EC Die Bären 2016 e.V. 4-3

In de derby tussen Diez en Neuwied was de eerste periode voor de thuisclub door twee goals van Nils Wegner. HIj scoorde in de tweede minuut en twee minuten voor het einde van de eerste periode. Tijdens de tweede periode was het Jeff Smith die binnen vier minuten een heuse hattrick maakte voor Neuwied. Na veertig minuten was het even slikken voor de 1345 toeschouwers in Diez. De tussenstand was op dat moment 2-3. In de derde periode zorgde wederom Nils Wegner voor de 3-3 en op de powerplay sloeg Lorenzo Valenti  toe vijf minuten voor tijd.

tekst gaat verder onder de samenvatting

De samenvatting

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 6-2

Binnen twee minuten scoort Rolan Loos de 1-0. HIj strafte een verdedigingsfout van Leuven af. Leuven komt steeds beter in de wedstrijd maar Geleen goalie Deniz Mollen staat goed te keepen. Vijf minuten voor het einde van de periode  scoort Shaun Dosanjh die hard uithaalt door een mêlee van spelers. Ook de 1-2 viel nog voor de eerste pauze. Jacob Payette scoorde de 1-2 32 seconden later. Binnen twee minuten en in een tijdsbestek van 28 seconden scoorde de Eaters twee goals. Lars van Sloun en Mitch Koumans zorgde voor de 3-2 voorsprong. Ook de 4-2 en 5-2 komen van de stick van Mitch Koumans. Hij scoorde dus een natural hattrick. In de slotfase van de wedstrijd schiet op de powerplay Yevgen Fadyeyev hard op goalie Jelle Lievens en Kay Gielen kan op de rebound de 6-2 scoren.

tekst gaat verder onder de foto

#7 Mitch Koumans Foto: Ronald Jans

Heylen Vastgoed HYC – Mechelen Golden Sharks 7-4

Binnen elf minuten hadden de mannen van HYC al drie goals gescoord. Roope Juhani Niskanen, Toby Gentry en Alexander Vasilyev zorgde voor de drie snelle goals. Halverwege de wedstrijd zorgde Roope Juhani Niskanen met zijn tweede goal voor de 4-0 voorsprong. Daarna was het even tijd voor Mechelen. Roberts Baranovskis  scoorde twee goals. Een in de laatste minuut van de tweede periode en een in de eerste minuut van de derde periode. Nadat Verners Egle in minuut vijftig de aansluitingstreffer maakte moest HYC coach Vincent Morgen even de mannen toespreken via een timeout. Dat werkte want zowel Roope Juhani Niskaen en Alexander Vasilyev maakte beide een hattrick. En brachten daarmee in de laatste vijf minuten de eindstand op 7-4. Want tussendoor zorgde Artsiom Anosov nog voor de 5-4 voor Mechelen.

tekst gaat verder onder de foto

#10 Alexander Vasilyev Foto: Kurt Tops

Liège Bulldogs – Unis Flyers Heerenveen 1-5

Een ijzersterke eerste periode was ruim voldoende voor de Friezen om Liège op een haast onoverbrugbare achterstand te zetten. Wessel Copier, Jesse Barwell en Lennart Vosmer zorgde voor de drie goals in de eerste twintig minuten. Beide goalies hielden in de tweede periode hun goals droog maar in de derde periode werd er weer gescoord. Eerst nog de 0-4 via een empty netter  door Frankie Pucci maar toen waren en nog maar vier minuten te spelen. Toch maakte de Bulldogs een treffer. Kurt Sonne wist de mannen uit Liège op het scorebord te krijgen. Maar het laatste woord was voor Mike Collard die de eindstand op 1-5 bepaalde.

#81 Mike Collard Foto Robert Bos
Previous Lastige pot in Herford met nipte winst Tilburg
Next Sprong assist, Detroit wint vijf keer op rij, Boston blijft ongeslagen