Lastige pot in Herford met nipte winst Tilburg


In het jubileum weekend van het 85 jarig bestaan wint Tilburg Trappers twee keer in de Oberliga Nord. Vrijdag op Stappegoor van Rostock met 4-3 en gisterenavond op bezoek bij Herford met 3-2.

LEES OOK: Winst voor Tilburg Trappers in jubileumweekend

Herforder EV – Tilburg Trappers 2-3

De Trappers hadden het lastig in de eerste periode tegen Herford. De thuisclub had het voordeel van de schoten op doel met 14-om-11. Maar het was 1-1 na de eerste periode. Eerst was het de thuisclub die scoorde van dichtbij via Logan Denoble.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Facebook Herforder Dragons

Maar elf seconden voor de toeter van de eerste pauze was het Tijn Jacobs die goalie Justin Schrörs wist te passeren. De tweede periode was voor Tilburg met 15-om-9 schoten. Toch scoorde beide teams weer een keer. Eerst was het Kilian van Gorp in minuut 27 met de 2-1 maar Logan Denoble scoorde zijn tweede goal van de avond en zorgde dat na veertig minuten de tussenstand 2-2 was. In de derde periode heeft Herford maar een schot op het doel van Trappers goalie Cedric Andree gehad. Dat was de beste periode van Tilburg maar Herforder goalie Justin Schrörs was een grote sta in de weg. Het duurde tot vier minuten voor tijd voordat D’Artagnan Joly op de powerplay de game winner binnen kon schieten. Tilburg coach Doug Mason was bij de wedstrijd tegen Rostock ontevreden over het aantal straffen. Hij was nu wel blij met maar twee straffen.

tekst gaat verder onder de video

Samenvatting

overige uitslagen

Essen – Erfurt 4-3 OT
Duisburg – Halle 2-4
Hamm – Leipzig 4-1
Scorpions – Herne 5-1
Rostock – Indians 3-2

stand
1. Erfurt 23
2. Essen 22
3. Scorpions 21
4. Tilburg 21
5. Halle 20
6. Indians 17
7. Hamm 14
8. Herne 11
9. Rostock 11
10. Duisburg 9
11. Herford 8
12. Leipzig 3

Previous Daniel Sprong assist, Vegas breekt record
Next Zes punten weekend voor Herentals, Geleen en Diez