Daniel Sprong assist, Vegas breekt record


Dag twaalf van de NHL had maar liefst vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had bij de 5-1 overwinning van Detroit op Ottawa. Vegas is de eerste club in de geschiedenis die na het winnen van de Stanley Cup het nieuwe seizoen begint met zes overwinningen op een rij. Naast Vegas blijven Boston en Colorado nog ongeslagen.

LEES OOK: Hughes brothers doen het voor de Devils, Columbus verslaat Calgary 

Ottawa Senators – Detroit Red Wings 1-5

De Wings boekten alweer hun vierde overwinning op rij in vijf wedstrijden. In Ottawa waren Detroit-goalie Ville Husso (35 saves), Dylan Larkin (één goal en twee assists) en Joe Veleno (twee goals) de uitblinkers. Daniel Sprong kwam tot elf minuten ijstijd en gaf Velono bij de 5-1 voor Ottawa een prachtige assist. Sprong had veertien shifts en daarnaast eindigde Sprong met een plus een.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 2-1

Goalie Karel Vejmelka sleepte met 32 saves de overwinning voor de Coyotes uit het vuur. Jason Zucker en Clayton Keller scoorden namens Arizona. Frank Vatrano maakte de enige treffer voor de Ducks. De Coyotes wonnen sinds 2016-2017 weer hun eerste thuiswedstrijd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – New York Islanders 3-1

Namens de Sabres was Jeff Skinner de grote man in het duel met de Islanders. Met een goal en een assist was hij bij twee van de drie goals betrokken. Buffalo Casey Mittelstadt was met twee assists ook aardig op dreef. Voor de Islanders maakte Noah Dobson de enige treffer maar goalie Semyon Varlamov was de uitblinker bij New York. Zonder zijn 40 (!) saves waren de Islanders geslacht. Nu bleef het beperkt tot een beschaafde 3-1 nederlaag.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Florida Panthers – Vancouver Canucks 3-5

Andrei Kuzmenko had met een goal en een assist een flink aandeel in de overwinning van de Canucks. Sam Reinhardt maakte voor de Florida twee treffers maar kon daarmee een nederlaag niet voorkomen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – Washington Capitals 3-2 OT

Bij Washington is de crisis compleet na weer een nederlaag. Cole Caufield haalde namens Montreal na 43 seconden in overtime de trekker over en nam zo de twee punten mee in de tas voor de Canadians. Namens de Capitals soorde Dylan Strome twee keer in periode drie en bracht Washington daarmee terug in de wedstrijd. Het was niet genoeg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 3-4 OT

Met een goal in overtime (55 seconden voor het einde) was captain John Tavares de verlosser voor de Maple Leafs. Matthew Knies was met twee goals en een assist echter de belangrijkste man voor Toronto. Voor Tampa was Nikita Kucherov met twee goals en een assist heel belangrijk. Maar in overtime deden de Leafs het licht uit in Tampa.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 3-5

Met zes uit zes is Vegas op een geweldige manier het nieuwe seizoen gestart. De Blackhawks waren gisteren die zesde prooi voor de ridders uit Vegas. De Blackhawks opende de score met de tweede NHL-goal van Connor Bedard. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op maar Paul Cotter wierp met de vijfde goal voor de Knights de wedstrijd definitief in het slot.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Philadelphia Flyers 5-4 OT

In deze thriller trokken de Stars uiteindelijk aan het langste eind. Vooraf vond het eerbetoon plaats aan goalie Ed Belfour en coach Ken Hitchcock (die de puckdrop deden en in de Dallas Stars-hall of fame worden opgenomen). Dat eerbetoon werd in punten omgezet toen Joe Pavelski namens de Stars de winnende vijfde treffer scoorde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 4-5 OT

Ook hier een thriller die in overtime werd beslist. Jack Roslovic bezorgde de Jackets de zwaar bevochten overwinning.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – San Jose Sharks 5-1

De lege tribunes bij de thuiswedstrijden van de Sharks toonden de afgelopen weken al de problemen van het team uit San Jose: er is geen vertrouwen. De Predators deden hun naam eer aan en verslonden in Nashville de Sharks met een verpletterende 5-1 overwinning. Tommy Novak was met twee treffers de gevierde man bij de Predators.

tekst gaat verder onder de YouTube video

St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 4-2

Ondanks de forse investeringen hebben de Penguins nog niet hun draai gevonden. De Blues waren onder meer door twee treffers van Brandon Saad te sterk voor Pittsburgh.  Evgeni Malkin scoorde met zijn treffer voor de Penguins voor de vierde keer op rij. Dat kon de nederlaag echter niet voorkomen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Carolina Hurricanes 6-4

Deze clash leverde veel vuurwerk. Logan O’Connor had een assist en scoorde namens Colorado voor de derde keer op rij met een mooie short-handed goal. Met de 6-4 overwinning wonnen de Avalanche-spelers hun vijfde wedstrijd op rij. Jesperi Kotkaniemi en Jaccob Slavin waren met een goal en een assist belangrijk voor de Hurricanes.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 2-3 OT

Edmonton zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. Mark Scheifele velde namens de Jets met zijn 3-2 tijdens overtime het lot over de Oilers. Kort daarvoor hadden de Oilers al een enorme tegenslag moeten verwerken. Vijf minuten voor het einde van de periode verliet superster Connor McDavid met een spierblessure het ijs en keerde niet meer terug. De gifbeker is in Edmonton nog niet leeg.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – New York Rangers 1-4

Na hun eerste overwinning werden Kraken-spelers door de Rangers meteen weer met de neus op de feiten gedrukt. Het wegsturen van de volledige vierde lijn (Ryan Donanto, Morgan Geekie en Daniel Sprong) heeft de diepte van Seattle ernstig aangetast. Rangers-goalie Jonathan Quick kreeg slechts 20 shots on goal te verwerken. Met zijn negentien saves maakte hij zijn debuut voor New York. Ranger Artemi Panarin scoorde twee keer en Filip Chytil had drie assists voor New York.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Los Angeles Kings – Boston Bruins 2-4

De koningen werden in L.A. ernstig toegetakeld door de beren uit Boston. Onder leiding van captain Brad Marchand (twee goals en een assist) pakten de Bruins hun vierde overwinning op rij. David Pastrnak scoorde in zijn vierde opeenvolgende wedstrijd. Bruins goalie Patrick Swaymann dreef met 32 saves de L.A. Kings tot wanhoop. Voor L.A. Kings veteraan Anze Kopitar was het een speciale wedstrijd. Hij is nu de speler die de meeste wedstrijd in een Kings-tenue heeft gespeeld 1297.

Previous Heerenveen stopt Den Haag af, Diez wint ruim in Leuven
Next Lastige pot in Herford met nipte winst Tilburg