Hughes brothers doen het voor de Devils, Columbus verslaat Calgary


Dag elf van de NHL had twee wedstrijden waarbij Columbus Calgary versloeg en New Jersey het moest doen in overtime tegen New York Islanders.

LEES OOK: Boston, Vegas, Colorado en Islanders nog ongeslagen, Carlsson scoort eerste NHL goal

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 3-1

De Blue Jackets speelden met reservegoalie Spencer Martin en met 37 saves liet hij een uitstekende indruk achter. Sean Kurany en Justin Danforth brachten de Blue Jackets een comfortabele 2-0 voorsprong.  Elias Lindholm scoorde namens de Flames de 2-1. In periode drie kon het kanon van Columbus nog eenmaal afgevuurd worden: tijdens de empty net-fase van de Flames velt Zach Werenski met een empty net-goal het vonnis over de Flames: 3-1 voor Columbus. Het echte vuurwerk zat in de laatste seconden. Een schandalige hit van Flames-speler Rasmus Anderson op Blue Jacket Patrick Laine zorgde voor een enorme kloppartij waarbij Anderson bebloed het ijs verliet nadat de Jackets verhaal kwamen halen. Laine is waarschijnlijk uitgeschakeld (elbow op het hoofd). Anderson kreeg een major penalty en een game misconduct.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New York Islanders – New Jersey Devils 4-5 OT

Een heerlijke wedstrijd waarin de powerplay magic van de Devils de doorslag gaf: de eerste vier goals waren allemaal powerplay goals. Met zijn 1-1 liet  Dougie Hamilton via een snoeiharde one-timer Islanders goalie Ilya Sorokin kansloos. Toen drukte de familie Hughes haar stempel op de wedstrijd. Jack Hughes scoorde twee keer (waaronder de overtime-winner) en had twee  assists. Broertje Luke Hughes scoorde met een mooi afstandsschot. Jesper Bratt was met drie assists het geheime wapen op het ijs voor de Devils. Brock Nelson trof voor de Islanders twee keer het net van de Devils.

Previous Den Haag stuit op Andrew Masters, Geleen verslaat Neuwied
Next Heerenveen stopt Den Haag af, Diez wint ruim in Leuven