Heerenveen stopt Den Haag af, Diez wint ruim in Leuven

Twee wedstrijden op zaterdag 20 oktober om de BeNe League Cup. Den Haag was weer de betere maar verliest in overtime van Heerenveen en Diez had geen moeite met Leuven.

Unis Flyers Heerenveen – UltimAir HIJS Hokij Den Haag 2-1 OT

Een wijze voetbaltrainer zei eens ‘verliezen kan zolang je maar je kansen blijft creëren dan komt het vanzelf goed’. Weet niet of Den Haag daar wat mee opschiet maar vrijdag liep men tegen een muur op van Andrew Masters en gisterenavond was die muur opgebouwd in Thialf genaamd Martijn Oosterwijk. Maar ja feit blijft zolang je weinig scoort op de vele kansen die je krijgt ga je weinig winnen. In de eerste en tweede periode werden er geen straffen uitgedeeld. Er werd wel een keer gescoord. Lars Den Edel zette aan het eind van de eerste periode de 1-0 op het scorebord. Pas twee minuten voor tijd wist Den Haag het overwicht dan uit te drukken met een doelpunt. Nadat Frits Doop naar de strafbank moest voor interference haalde HIJS coach Henry Thom goalie Julien van Nes naar de kant en dat betaalde zich uit. Raymond van der Schuit zorgde voor de verdiende gelijkmaker. In overtime sloeg Heerenveen alsnog toe met de game winner door Henri Ruotsalainen.

Martijn Oosterwijk Foto: Robert Bos

Chiefs Leuven – EG Diez-Limburg 1-7

De eerste beste penalty voor Leuven na twee minuten voor hooking werd meteen afgestraft door de Duitsers. Hunter Fortin scoorde met een man meer op het ijs. Toch was het al snel weer gelijk doordat Basim Laeremans de gelijkmaker scoorde in minuut vijf. In het verloop van de eerste periode kwamen de Chiefs nog vier minuten op de penalty kill maar daar kwamen ze goed doorheen. In de tweede periode liepen de mannen uit Diez uit naar 1-3. Adam Keys en David Lademann zorgde na veertig minuten voor een 1-3 tussenstand.

De Oosterburen zorgde in de derde periode ervoor dat de stand getild werd naar 1-7 door nog vier goals te scoren. Kort achter elkaar waren het Nils Wegner en Marcel Kurth. Kurth scoorde vier minuten na zijn eerste goal meteen zijn tweede van de avond het het laatste woord was ook voor Diez. Dat had David Lademann. Die prikte ook zijn tweede van de avond binnen en bracht de eindstand op het bord met de 1-7.

#10 Mercel Kurth Foto: Manuel Enderich