Den Haag stuit op Andrew Masters, Geleen verslaat Neuwied

Drie wedstrijden om de BeNe League Cup vonden er plaats op vrijdagavond 20 oktober. Den Haag liep tegen een muur op genaamd Andrew Masters, Geleen had een redelijk makkelijke avond in Neuwied en Mechelen hield het veertig minuten vol tegen Liège want uitliep naar 0-5 in de derde periode.

EC Die Bären 2016 e.V. – Snackpoint Eaters Limburg 3-6

‘s-ochtends maakte de Bären nog bekend dat trainer Andreas Lupzig ontslagen was. En ‘s-avonds kwam de Geleen op bezoek. Misschien niet de juiste combinatie want Geleen kwam op bezoek. En die doen het heel aardig in de BeNe League. In de eerste periode waren het de special teams die het deden voor de Eaters. De 1-0 was een shorthanded goal van Lars van Sloun en de 2-0 kwam met een man meer op het ijs en werd gescoord door Bradley Forrest. Mees de Wit scoorde de 3-0 en wederom shorthanded was het Lars van Sloun met zijn tweede van de avond. Terwijl in minuut 37 er een aantal penalties vielen voor beide teams wist Jack DeBoer de 1-4 te maken met een man meer op het ijs. Hij wist in minuut 39 Geleen goalie Jowin Ansems te passeren. Al snel in de derde periode was het Tobias Etzel die het weer spannend maakte in Neuwied. Tien minuten voor tijd shorthanded goal nummer drie voor Geleen. Ben Duperreault strafte slordig Duits spel af. Twee minuten later werd het weer wat spannender met de 3-5. Gescoord door Dennis Schlicht. Rolan Loos scoorde in de laatste minuut de empty netter.

#9 Lars van Sloun Foto: Rob Cremers

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Heylen Vastgoed HYC 1-3

Het was een rare gewaarwording na afloop bij de toeschouwers. Weer een nederlaag voor Den Haag maar wel een met perspectief. Den Haag was zoveel beter dan Herentals, maar de cijfers liegen niet na zestig minuten. En dat was te danken aan HYC goalie Andrew Masters, die maakte 38 saves in deze wedstrijd. En HYC was beduidend effectiever. Die hadden veertien schoten op het Haagse doel maar wel drie goals. Vooral in de eerste periode had Den Haag de voorsprong moeten pakken. De schotenverhouding was 18-om-4. Maar twee van de vier gingen in het net. Al vroeg in de wedstrijd pakte HYC de voorsprong. Op de powerplay, na een straf van Bjorn Willemse voor holding, was het Alexander Vasilyev die de score opende. Met een geplaatst schot zette hij de Belgen op 0-1.

Aan het eind van de eerste periode was het Mitch Morgan die vanaf links wachtte en wachtte totdat hij het juiste plekje kon vinden en scoorde de 0-2 vlak voor rust. In het middenstuk kregen beide teams drie keer een powerplay maar beide teams wisten niet met een man meer te scoren. Tobie Collard zorgde anderhalve minuut voor de tweede break bij een scrimmage voor het Belgische doel voor de aansluitingstreffer. In de derde periode had Herentals met een 5-on-3 het duel al moeten beslissen maar de penalty kill deed het uitstekend van HIJS. Toch was het slotakkoord voor de Belgen. Roope Juhani Niskanen zorgde voor de 3-1 zes minuten voor tijd.

#29 Andrew Masters Foto: Kurt Tops

Mechelen Golden Sharks – Liège Bulldogs 0-5

Tot aan minuut 42 kon Mechelen het spannend houden. Want Kurt Sonne had de bezoekers uit Liège op voorsprong geschoten in minuut 22. In minuut 43 maakte hij de 2-0 waarna in de laatste tien minuten de Walen er een grote voorsprong van maakte. Frank Neven op de powerplay in minuut 54. Sean Montgomery eveneens op de powerplay vier minuten voor tijd en de 5-0 kwam op naam van Bryan Kolodziejczyk. Het leverde Bulldogs goalie Troy Passingham een shutout op.

#81 Kurt Sonne Foto: Facebook Liège Bulldogs