Winst voor Tilburg Trappers in jubileumweekend


Speelronde negen alweer in de Oberliga Nord. Die viel samen met het 85-jarig jubileumweekend van de Tilburg Trappers. 2125 toeschouwers keken toe waaronder vele out spelers die aanwezig waren op Stappegoor. Tilburg begon goed maar gaandeweg de wedstrijd werd het nog even lastig maar uiteindelijk ‘gewoon’ de drie punten in de pocket.

LEES OOK: Lucky goals en slordig spel doen Tilburg de das om tegen Erfurt

Tilburg Trappers – Rostock Piranhas 4-3

Het begin in de eerste periode was gewoon prima van de Trappers. Brandon Gracel strafte een 5-on-3 situatie af. Hij kon vanuit het midden keihard uithalen en de puck plofte in de bovenhoek. Eigenlijk had Rostock niets in te brengen in de eerste periode. De schotenverhouding was 16-om-5.

Ook de tweede periode begon uitstekend voor het jubileum team. Bjorn Borgman kreeg van Branden Gracel de puck op de blauwe lijn en haalde met een one-timer uit. Resultaat, de puck in de boven hoek. Maar Rostock sloeg snel terug. Een foute pass werd afgestraft. En Mike Mieskowski zei gretig dank u wel. Eenendertig seconden voor de tweede break zette Danny Stempher Tilburg weer op een twee goals voorsprong door van dichtbij met zijn stick de pass van Delany Hessels binnen te tikken. Edoch zeven seconden later konden Giovanni Vogelaar en dezelfde Hessels naar de strafbank. En dat werd duur betaald. Want diezelfde Mike Mieskowski scoorde de 2-3 vijftien seconden voor tijd. De tweede periode was meer gelijk opgaand met 10-om-8 schoten op doel in het Tilburgs voordeel.

Moeizaam maar toch de winst

De derde periode was wat moeizamer. Eerst kwam Rostock op gelijke hoogte. En weer met een 5-on-3. Wederom Delany Hessels die naar de ‘Sin Bin’ mocht. Dit keer met Kilian van Gorp. Mathieu Tousignant gaf het laatste tikje en de puck rolde het net in. Gelukkig was daar voor Tilburg Wouter Sars. Nog geen minuut na de gelijkmaker stal hij de puck tussen twee speler van Rostock. En kon alleen op goalie Lucas Di Berado afgaan. En plaatste de puck in de rechter benedenhoek. De Piranhas kregen nog wat kansen op de gelijkmaker maar dan was er altijd nog goalie Ruud Leeuwesteijn die dat kon voorkomen.

tekst gaat verder onder de foto

#11 Wouter Sars Foto: Arie Leeuwesteijn

De samenvatting

Overige uitslagen Oberliga Nord
Indians – Essen 5-2
Erfurt – Hamm 3-1
Halle – Herford 11-3
Herne – Duisburg 5-3
Leipzig – Scorpions 0-4

Stand
1. Erfurt
2. Essen
3. Scorpions
4. Tilburg
5. Indians
6. Halle
7. Hamm
8. Herne
9. Duisburg
10. Rostock
11. Herford
12. Leipzig

Previous Boston, Vegas, Colorado en Islanders nog ongeslagen, Carlsson scoort eerste NHL goal
Next Den Haag stuit op Andrew Masters, Geleen verslaat Neuwied