Lucky goals en slordig spel doen Tilburg de das om tegen Erfurt


Tilburg Trappers kreeg de nummer twee Black Dragons Erfurt op bezoek. Tilburg schoot meer dan vijftig keer op het doel van Erfurt maar de einduitslag was 2-4.

LEES OOK: Tilburg Trappers heeft geen moeite met Herner Miners

Tilburg Trappers – TecArt Black Dragons 2-4

De eerste periode begon Tilburg prima maar naarmate richting de eerste break werd het spel steeds slordiger. Passes die niet goed aankwamen, ruzie met de puck en een 1-0 achterstand op de powerplay. Het was een lucky maar die tellen ook. Een schot vanaf de blauwe lijn door Eric Wunderlich ging naast maar de puck kwam kaarsrecht terug het ijs op en Enzo Herrschaft kon de puck ongehinderd achter Cedric Andree schuiven. Toch wist ook Tilburg op de powerplay te scoren. Twee minuten voor de eerste toeter vond Max Hermens Branden Gracel met een perfecte tape to tape pass. En Gracel hoefde de puck maar aan te tikken om de gelijkmaker te scoren.

In een gelijk opgaande tweede periode (schoten op doel 12-11) kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Een schot wat naast zou gaan van Lukas Mannes kwam op de borst van Luis Muller en stuiterde achter de verbouwereerde Tilburgse goalie Andree in het net. Echte hele grote kansen kregen beide teams niet in de tweede periode. Ook in de derde periode lukte het aan het begin niet zo maar uiteindelijk kreeg Tilburg kansen genoeg. Maar liefst 26 keer werd het doel van Erfurt onder vuur genomen. Vele schoten kwamen in de vanghandschoen van Erfurt goalie Konstantin Kessler.

En het was Erfurt wat uit een van de weinige schoten op doel wederom wist te scoren. En shorthanded ook nog. Harrison Reed de Canadese import had geen last van twee Tilburgse spelers en met de backhand scoorde hij de 1-3 via de five hole.

tekst gaat verder onder de foto

#83 Harrison Reed Foto: Arie Leeuwesteijn

Met nog zes minuten te gaan ging Tilburg alles of niets spelen. Een extra speler en geen goalie. Met passie en opportunisme werd dan door Max Hermens de aansluitingstreffer gescoord. Maar het laatste woord was voor Harrison Reed, die vanaf de boarding achter zijn goal de puck met een gigantische lob in het lege doel deponeerde. Eindstand 2-4 en alweer de derde thuisnederlaag na Indians, Scorpions en nu de Black Dragons.

overige Oberliga Nord uitslagen

Leipzig – Duisburg 2-3
Essen – Halle 4-0
Hamm – Indians 3-4 SO
Herford – Herne 4-10
Scorpions – Rostock 5-1

stand
Essen 8-20
Erfurt 8-19
Scorpions 8-15
Tilburg 8-15
Indians 8-14
Hamm 8-11
Halle 7-11
Duisburg 8-9
Herne 8-8
Rostock 7-8
Herford 8-8
Leipzig 8-3

 

Previous Heerenveen heeft geen moeite met Leuven
Next Leuven verslaat Den Haag, Geleen verslaat Herentals 3 seconden voor tijd