Heerenveen heeft geen moeite met Leuven

De enige wedstrijd van zaterdagavond 14 oktober in strijd om de BeNe League Cup was die tussen Unis Flyers Heerenveen en Chiefs Leuven. Heerenveen scoorde vooral in de tweede periode er lustig op los.

Unis Flyers Heerenveen – Chiefs Leuven 8-3

Het ene weekend is het andere niet, en dat liet Heerenveen dit weekend weer eens zien. Vorig weekend nul uit twee, dit weekend zes uit twee. Vrijdag won men met 4-1 op bezoek bij Neuwied en gisteren werd het in Thialf 8-3 tegen Leuven. Na de eerste twintig minuten stond het 2-0 in het voordeel van de Friezen. In de tiende minuut de goal van Tom Speel en een powerplay goal door Jasper Nordemann. In de tweede periode ging men in Heerenveen los qua scores. Vier keer werd het net gevonden. Tijs Vreys tekende voor de 3-0 maar nog geen minuut later stond ook Leuven op de scoresheet. Iniaz Steyaert zorgde voor de 1-3.

Maar Leuven kon daar ook maar een minuut van genieten want Jesse Barwell wist zestig seconden later ook het net te vinden. Mike Collard en Kenny Welles deden het samen binnen 32 seconden. Zij brachten de tussenstand naar 6-1. Nathan Compere scoorde vlak voor het einde van de tweede periode ook de tweede goal van de Chiefs met de 2-6.

Bij de start van periode drie begon Stijn Raeymaekers in de goal van Leuven hij had Jelle Lievens vervangen. Al snel moest ook Raeymaekers capituleren. Binnen twee minuten was het Mike Collard met zijn tweede goal van de avond. Jesse Barwell dacht dat doe ik ook dus ook Barwell scoorde zijn tweede van de avond. Maar het laatste woord hadden de bezoekers uit Leuven met een powerplay goal door Alec James. Hij zette de eindstand op het bord van 8-3.

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos