Goal Sprong en winst Detroit, weer hattrick Matthews

Dag vijf van de NHL had veertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong wederom de openingsgoal voor zijn rekening nam voor Detroit Red Wings. Auston Matthews weer een hattrick scoorde en vijftig saves voor Sharks goalie Mackenzie Blackwood tegen de Avalanche.

Ottawa Senators – Philadelphia Flyers 5-2

Twee goals en een assist voor Jakob Chychrun en twee goals van captain Brady Tkachuk van de Senators waren voldoende om de Flyers te verslaan.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Florida Panthers 6-4

Twee goals van Kyle Connor voor de Jets maakte het verschil met de Panthers.

Boston Bruins – Nashville Predators 3-2

Boston Bruins James van Riemsdijk scoort twee goals en helpt zo de Bruins aan een overwinning tegen Nashville.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 5-3

Columbus goalie Elvis Merzlikins zorgde mede met 41 saves voor de eerste overwinning in de NHL voor Bue Jackets coach Pascal Vincent. En Boone Jenner scoorde een hattrick dat helpt ook.

Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 6-4

In zeventien shifts kwam Daniel Sprong tot een dikke dertien minuten aan ijstijd. Sprong had zes schoten op doel en een plus een. Alex DeBrincat scoorde twee goals voor de Red Wings.

Montreal Canadiens – Chicago Blackhawks 3-2

Een 3-0 voorsprong voor de Canadiens werd niet meer weggegeven. Twee goals van Blackhawk Tyler Johnson in de eerste en laatste minuut van de derde periode was niet genoeg voor een punt.

Pittsburgh Penguins – Calgary Flames 5-2

Vijf goals van de Penguins in de derde periode was ruim voldoende om de winst te pakken tegen de Flames.

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild 7-4

Met zijn tweede hattrick in evenzovele wedstrijden zet Auston Matthews de toon voor de Leafs.

New York Islanders – Buffalo Sabres 3-2

Na de eerste periode waas het 0-2 voor Buffalo. Maar drie unanswered goals voor de Islanders waaronder de game winning goal in minuut 54 van Casey Cizikas zorgde voor de twee punten voor New York.

St. Louis Blues – Seattle Kraken 2-1 SO

Twee goals in de tweede periode zorgde voor een 1-1 stand na zestig minuten. Overtime leverde ook niets op. Robert Thomas zorgde voor de winst van de Blues omdat hij als enige een shootout wist te scoren.

Edmonton Oilers – Vancouver Canucks 3-4

Maar zestien schoten hoefde Oilers goalie Stuart Skinner te stoppen. Het werden er twaalf, vier liet hij door. Wederom een .750 save percentage. Dan kan je de beste aanvallers hebben maar kun je geen wedstrijden winnen en dat deden de Oilers dus ook niet. Niet een al te beste start nul uit twee.

San Jose Sharks – Colorado Avalanche 1-2 SO

Dat het zo spannend bleef is alleen maar te danken aan de goalie van San Jose Mackenzie Blackwood hij stopte 50 schoten. Hij werd pas gepasseerd in minuut 59 door Cale Makar. En tijdens de shootouts was alleen Mikko Rantanen van Colorado trefzeker.

Vegas Golden Knights – Anaheim Ducks 4-1

De derde wedstrijd van Vegas en voor de derde keer een 4-1 overwinning. Een goal en twee assists voor Chandler Stephenson.

Los Angeles Kings – Carolina Hurricanes 5-6 SO

5-2 was de stand halverwege de wedstrijd. In het voordeel van de Hurricanes. Los Angeles kwam langszij met de 5-5 in de laatste minuut door Anze Kopitar. Maar na achttien shootouts stapte Carolina van het ijs af met het extra punt op zak.