Arizona verslaat New Jersey, shutout Pittsburgh bij rivaal Washington

Dag vier van de NHL had twee wedstrijden waarbij Arizona zijn seizoensopener won van New Jersey en Washington een gevoelige nederlaag leed tegen Pittsburgh waarvan goalie Tristan Jarry een shutout pakte .

New Jersey Devils – Arizona Coyotes 3-4 SO

De nieuwe spelers van de Coyotes hadden meteen grote impact op de score. Eerst was het Matt Dumba die Arizona op voorsprong zette en daarna was het Sean Durzi met de 0-2. Jesper Bratt twee keer en Dougie Hamilton zorgde voor de voorsprong na veertig minuten voor de Devils. Een powerplay goal van Nick Schmaltz zorgde zes minuten voor tijd voor een gelijkspel. Tijdens overtime wist Arizona goalie Karel Vejmelka alle kansen te stoppen. En dat terwijl Arizona geen enkel schot op doel had in overtime. Toch pakte Arizona ook het extra punt. Nick Schmaltz schoot de winnende shootout achter Devils goalie Akira Schmid. de 19-jarige rookie Logan Cooley pakte in zijn eerste NHL wedstrijd twee assists mee.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 0-4

Het was de honderdderde keer dat Evgeni Malkin en Sydney Crosby beide scoorde in een wedstrijd van de Penguins. Het record staat op naam van de Edmonton Oilers met Jari Kurri en Wayne Gretzky. Die deden het 146 keer. Pittsburgh goalie Tristan Jarry pakte een shutout door alle negentien schoten van de Capitals te stoppen. Dat lukte Caps goalie Charlie Lindgren niet. Hij moest vier keer capituleren. Twee keer op Crosby en een keer op Malkin en Reilly Smith maakte de vierde goal voor Pittsburgh. Erik Karlsson kon bij zijn Pens debuut een assists laten noteren.

Previous Diez koploper na winst tegen Geleen, dertien goals bij Den Haag Mechelen