Diez koploper na winst tegen Geleen, dertien goals bij Den Haag Mechelen

Op vrijdag de dertiende waren er drie wedstrijden om de BeNe League Cup. Geleen verdedigde de koppositie tegen Diez. Heerenveen mocht op bezoek in Neuwied en Den Haag kreeg Mechelen op visite.

EG Diez-Limburg – Snackpoint Eaters Limburg 8-6

In mistige omstandigheden was het Hunter Fortin die de thuisclub op een 1-0 voorsprong zette. Een afstandsschot vanaf de blauwe lijn werd nog gepareerd door Geleen goalie Deniz Mollen maar Fortin was er als de kippen bij om de rebound in de goal te schuiven. Twee minuten voor de puaze was het de andere import van Diez Adam Keyes die met een one-timer de 2-0 op het scorebord zette. Maar Geleen zat niet bij de pakken neer want Ben Duperreault zorgde 45 seconden voor de eerste buzzer voor ‘das Anschlusstor’. Van dichtbij op de rebound nadat de goalie het eerste schot niet kon klemmen.

Al snel aan het begin van de tweede periode scoorde Lorenzo Valenti via een rug van een van de verdedigers van de Eaters. Een verdedigingsfout van Diez en een goede assist in de draai van Akim Ramoul zorgde ervoor dat Ben Duperreault alleen op de goalie van Diez Janis Wagner af kon gaan. Dat was voor Duperreault geen probleem. Hij scoorde zijn tweede goal van de avond. Toch waren het weer de Duitsers die het verschil weer op twee goals brachten. Eerst nog een uitstekende redding van Mollen maar de puck kreeg men het vak niet uit en een schot vanaf halverwege het vak door John Mclean betekende de 4-2.

In de laatste minuten van de tweede periode bepaalde Geleen het spel. En dat betaalde zich uit met twee goals. Akim Ramoul verraste goalie Janis Wagner met een strak schot en door een mêlee van spelers wist Kay Gielen met een schot vanaf de blauwe lijn de 4-4 te maken.

Venijn in de laatste periode

Het venijn zat hem in de laatste periode. Hunter Fortin scoorde binnen twee minuten de 5-4. Hij veranderde een schot vlakbij het doel van richting. Een 5-on-3 voor de Eaters werd goed afgemaakt door Akim Ramoul. Maar nog geen minuut later bij een 4-on-4 was het Adam Keyes die Diez weer op voorsprong zette. Hij kon vogelvrij op Deniz Mollen afgaan. En met een mooie forehand backhand move scoorde hij zijn tweede goal van de avond. Een schot vanaf de blauwe lijn door John Mclean zorgde voor de 7-5 maar Geleen scoorde wederom de aansluitingstreffer shorthanded. Op de breakaway door Lars van Sloun en Mees de Wit was het de Wit die de 7-6 maakte. Toen waren er nog acht minuten te spelen. Maar op dezelfde powerplay was het Marek Krocker die de eindstand op 8-6 bepaalde.

de samenvatting

tekst gaat verder onder de video

EC Die Bären 2016 e.V. – Unis Flyers Heerenveen 1-4

Na de nederlaag tegen Chiefs Leuven heeft coach Andreas Lupzig de aanvalslijnen aangepast. Kevin Lavallee kreeg de eerste kans in de eerste periode toen hij na een solo werd afgetroefd door Flyers goalie Martijn Oosterwijk. Amper een minuut later voorkwam Neuwied goalie Tjaard Jansen dat Henri Ruotsalainen de Flyers op voorsprong kon brengen. De Bären hielden slechts 69 seconden het doel schoon in de tweede periode. Verdediger Lowie Vreys scoorde de openingstreffer. De achterstand bracht Neuwied in de minuten die volgden in de problemen. Op de powerplay was het Heerenveen aanvoerder Jasper Nordemann die de voorsprong vergrootte. De Bären wisten dan eindelijk de aansluitingstreffer te scoren. Thorben Beeg veroverde op zijn eigen blauwe lijn de schijf, ging op solo en haalde koeltjes uit. Maar drie! seconden voor de toeter was het Jesse Barwell die het verschil weer naar twee goals bracht. Zeven minuten voor tijd was het dezelfde Barwell die de winst bracht naar Heerenveen. Met een man meer op het ijs zorgde hij voor de eindstand van 4-1 in het voordeel van de Friezen.

#27 Jesse Barwell Foto: Robert Bos

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Mechelen Golden Sharks 7-6

Het leek een hele makkelijke wedstrijd te worden voor de Hagenaars. Na de eerste periode was de stand al 4-1 in het voordeel van HIJS. Jonas Steeno zette de mannen uit Mechelen op een 1-0 voorsprong. Maar vier goals op een rij voor Den Haag waaronder twee van Tobie Collard zorgde voor een ruime voorsprong na de eerste periode voor de Hagenaars. Verners Egle scoorde in de eerste minuut van de tweede periode waarna Kyle Brothers met zijn tweede van de avond en Bartek Bison het verschil naar vier goals bracht met een tussenstand na dertig minuten van 6-2. Het was het sein van Mechelen coach Jos Lejeune om goalie Tibe Palinckx naar de kant te halen en Mike Gysbrechts in te zetten. Vadim Gyesbreghs zorgde voor de 6-3. In de laatste periode was het eerst zoals zo vaak dit seizoen een shorthanded goal tegen voor HIJS. Verners Egle zorgde voor de 6-4. Jakob Huyghe maakte de aansluitingstreffer. 6-5 met nog vijftien minuten te spelen. Vijf minuten voor tijd was het Kyle Brothers die zijn hattrick compleet maakte. Maar Mechelen was ook nog niet klaar. Want nog geen vijftig seconden later was het alweer 7-6 door Ben van den Bogaert. Maar dichterbij kwam Mechelen niet meer.

#95 Kyle Brothers Foto: Robert Bos