Tilburg Trappers heeft geen moeite met Herner Miners


Na de afstraffing tegen de Scorpions had Tilburg wat recht te zetten tegen Herne. En dat deden de Trappers. Het werd 6-3 in het voordeel van de Tilburg Trappers onder het toeziend oog van 1880 toeschouwers. Zondag komt de verrassende numer twee van de Oberliga Nord op visite namelijk Erfurt.

LEES OOK: Ruime overwinning Scorpions op bezoek bij Trappers

Tilburg Trappers – Herner EV Miners 6-3

Halverwege de eerste periode wist Tilburg het overwicht uit te drukken met een goal. Giovanni Vogelaar met een pass op Max Hermens, die puck werd nog geblokt maar Hermens kon de puck inspelen op de instormende Branden Gracel en die scoorde van dichtbij via de five hole bij goalie Herne Finn Becker. Na acht minuten in de tweede periode was er een scrimmage bij de Herner goal waarbij niet goed te zien was of de puck over de lijn was gegeaan. Desalniettemin telde de goal na beraad van de scheids- en lijnrechters. Herne was gefrustreerd en dat zag je ook op het ijs want zestien seconden later was het al 3-0 doordat Diego Hofland de puck afpakte van een verdediger en hij Wouter Sars van dichtbij een niet te missen kans gaf. En Sars deed dat ook niet hij scoorde met een mooie forehand. En nog geen drie minuten later werd het zelfs 4-0. Op een breakaway tussen Reno de Hondt en Jay Huisman was het Huisman die blocker side scoorde.

tekst gaat verder onder de foto

#11 Wouter Sars Foto: Arie Leeuwesteijn

Puckverlies in de neutrale zone met een man meer op het ijs leverde de eerste goal voor de Miners op. Jan Dalecky wist ongehinderd de puck in de winkelhaak te plaatsen achter Tilburg goalie Ruud Leeuwesteijn. Dat was ook de pauzestand na veertig minuten.

niet verslappen in de derde periode

De schotenverhouding was 34-om-9 in veertig minuten . Dan kun je wel spreken van een terechte tussenstand. Tilburg ging op het gemakkie door in de laatste periode. Het was Branden Gracel met zijn tweede van de avond. Wederom een scrimmage voor het Duitse doel en Gracel gaf de puck het laatste zetje en via het been van de Duitse goalie lag de puck in het net.

Een powerplay na een straf voor Delaney Hessels voor slashing zorgde voor de 5-2. Nils Liesegang kon bij de verre paal de puck binnen tikken. Herne dacht rustig op te kunenn bouwen vanachter hun eigen goal. Branden Gracel veroverde de puck en via  D’Artagnan Joly eindigde de puck bij Max Hermens en die scoorde de 6-2 en dat was voor Hermens ook zijn tweede goal van de avond. Het laatste woord had echter Matteo Stöhr. Hij zorgde voor de 6-3 eindstand door via de binnenkant paal in de verre hoek Ruud Leeuwesteijn te verslaan.

de samenvatting

tekst gaat verder onder de video

de overige uitslagen in de Oberliga Nord
Indians – Herford 6-3
Rostock – Essen 2-4
Halle – Hamm 5-4
Erfurt – Leipzig 4-0
Duisburg – Scorpions 6-4

de stand

Previous Liège verliest ruim in derde periode van Celje
Next Diez koploper na winst tegen Geleen, dertien goals bij Den Haag Mechelen