Liège verliest ruim in derde periode van Celje


Continental Cup 2022 ; Bulldogs in Istanbul.

De tweede ronde van de Continental Cup wordt gespeeld in Jelgava, Letland. De deelnemende teams in groep C zijn Corona Brasov, HK Celje, Zemgale Jelgava en Liège Bulldogs. Liège kon het bijbenen tot en met de tweede periode. Daarna versloeg Celje de Walen met 9-3.

LEES OOK: Herentals verslaat rivaal Liège, Geleen koploper na ruime winst

HK Celje – Liège Bulldogs 9-3

De eerste wedstrijd was die tussen de kampioen van Slovenië en België HK Celje en Liège Bulldogs. In de eerste twee periodes konden de Bulldogs Celje nog bijbenen. Bryan Henry weer terug na een hersenschudding zette de Walen op een 1-0 voorsprong in minuut vijftien.

tekst gaat verder onder de foto

#95 Bryan Henry Foto: Robert Bos

Maar drie minuten later stond het al 2-1 voor Celje na goals van Luka Kalan en Jure Sotlar. In de tweede periode wist Liège de stand gelijk te trekken met een powerplay goal van Jordan Paulus. Maar binnen vijftig seconden stond Celje weer voor. Mikus Mintautiskis zette de Slovenen op 3-2. Toch zorgde Sean Montgomery drie minuten voor de tweede break voor de 3-3. En dat was gezien de schoten op goal verhouding een prima stand. Maar het laatste schot op doel twaalf seconden voor tijd betekende de 4-3 voor de Slovenen. Het was Jure Stolar die zijn tweede goal van de avond scoorde.

Overlopen in derde periode

Een tussenstand van 4-3 na veertig minuten maakte de derde periode nog spannend, maar de Bulldogs konden het niet meer bijbenen. Ze hadden maar twee schoten op doel in de derde periode. Celje bouwde de voorsprong uit met vijf unanswered goals. Jure Stolar maakte zijn hattrick compleet. Daarna was het Luka Kalan met zijn tweede goal. Mikus Mintautiskis scoorde ook zijn tweede van de avond. De laatste twee goals werden gescoord door Gal Sodja Zalokar en Bruno Kuret. Het zal lang geleden zijn dat Liège negen goals tegen heeft gekregen.

Previous Sprong scoort voor Red Wings, shutout Minnesota, Nashville
Next Tilburg Trappers heeft geen moeite met Herner Miners