Sprong scoort voor Red Wings, shutout Minnesota, Nashville


Dag drie van de NHL had zeven wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn officiële debuut maakte voor de Detroit Red Wings. Hij scoorde de openingsgoal en had bijna een kwartier ijstijd. De goalies van Minnesota en Nashville een shutout pakte en de Rangers en de Flyers het seizoen begonnen met een uitoverwinning.

LEES OOK: Valse start Oilers, vier goals Boeser, hattrick Matthews

Buffalo Sabres – New York Rangers 1-5

Chris Kreider scoorde twee goals en hielp daarmee de Rangers de winst te pakken op bezoek bij Buffalo Sabres. Mika Zibanejad was goed voor drie assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Philadelphia Flyers 2-4

Philadelphia verpeste het debuut van de nieuwe coach van de Blue Jackets Pascal Vincent. Twee goals voor Travis Konecny.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – Detroit Red Wings 4-3

Daniel Sprong had in totaal twee schoten op doel en negentien shifts. Het leverde hem dus wel een goal op maar verders geen punten voor de Red Wings want die verloren mede dankzij twee goals van Jack Hughes.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – St. Louis Blues 2-1 SO

Beide goalies deden het prima maar die van de Stars ging er met het extra punt vandoor. Jake Oettinger zorgde daarvoor en Matt Duchene was degene met de game winning shootout.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Minnesota Wild – Florida Panthers 2-0

Met 41 saves was Filip Gustavsson de beste man van het veld. Minnesota schoot er maar 21 op het doel van Florida maar scoorde wel twee keer. Brock Faber en Joel Eriksson Ek verzorgde de goal productie.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators – Seattle Kraken 3-0

Predators goalie Juuse Saros hoefde maar 23 saves te maken om een shutout te pakken. Colton Sissons scoorde shorthanded de 1-0 halverwege de wedstrijd en naar wat later bleek was het ook de game winning goal.

tekst gaat verder onder de YouTube video

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights 1-4

Vegas won ook zijn tweede wedstrijd van het nog prille seizoen. William Karlsson gaf twee assists in de met 4-1 gewonnen wedstrijd in het SAP Center voor de 17435 toeschouwers.

Previous Valse start Oilers, vier goals Boeser, hattrick Matthews
Next Liège verliest ruim in derde periode van Celje