Valse start Oilers, vier goals Boeser, hattrick Matthews

Dag twee van de NHL had zes wedstrijden waarbij Brock Boeser van de Canucks vier goals scoorde in de oorwassing 8-1 van de Oilers die nog in pre-season modus zaten. Auston Matthews een hattrick maakte voor de Leafs en Connor Bedard zijn eerste NHL-goal scoorde.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 5-3

Carolina kwam op achterstand, pakte toen een voorsprong kwam weer gelijk en aan het eind werd er gewonnen. Brady Skjei en Jaccob Slavin zorgde uiteindelijk met twee goals in de derde periode voor de winst.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 6-5 SO

Na 51 minuten was de stand 3-5, maar Auston Matthews stond op en zorgde met twee goals voor de 5-5 in de laatste vier minuten. En bij de shootouts was het Mitch Marner die voor de winst zorgde.

Boston Bruins – Chicago Blackhawks 3-1

Al binnen vijf minuten had Connor Bedard zijn eerste goal in de NHL te pakken. Maar daar bleef het bij. Onder andere met twee goals van David Pastrnak werd de winst gepakt door de Bruins.

Calgary Flames – Winnipeg Jets 5-3

Dat Calgary op de avond van het afscheid van Chris Snow nog won hebben ze aan een man te danken en dat was goalie Jacob Markstrom. Hij stopte 34 schoten. In de laatste twee minuten maakte de Flames nog twee goals via Elias Lindholm en een empty netter voor Andrew Mangiapane.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 2-5

Een vier punten avond voor Mikko Rantanen. Hij gaf twee assists en scoorde twee goals voor Colorado tegen L.A.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 8-1

Same shit different season is wel een credo wat de afgelopen jaren voor de Oilers geldt. Defensief en beide goalies waren nog niet klaar voor de start van het seizoen. En Vancouver maakte daar dankbaar gebruik van met een excellerende Brock Boeser (4G), Elias Pettersson (1G, 3A) en J.T. Miller (1G, 3A).