Herentals verslaat rivaal Liège, Geleen koploper na ruime winst


Op zondag acht oktober waren er drie wedstrijden om de BeNe League cup waarvan er een ook meetelde voor de Belgische beker. Herentals versloeg de rivaal Liège met 5-0. Leuven won op bezoek bij Neuwied en Geleen had geen medelijden met Heerenveen.

LEES OOK: Leuven overklast Mechelen, Diez wint in Heerenveen

Snackpoint Eaters Limburg – Unis Flyers Heerenveen 7-1

Geleen begint goed aan de wedstrijd. Al snel krijgt Ben Duperreault een grote kans na een breakaway maar Martijn Oosterwijk stond op de juiste plek. Tijdens een powerplay voor Heerenveen weet Geleen te scoren. Yevgen Fadyeyev onderbreekt een Friese aanval en weet Mees de Wit te vinden. De tussenstand na de eerste break is dan ook 1-0 in het Limburgse voordeel. Na de eerste break is het Heerenveen wat lichtjes de boventoon voert. Maar Het is juist Geleen die scoort. Yevgen Fadyeyev heeft de puck en haalt snoeihard uit. Ook de 3-0 valt in de tweede periode. Na een straf voor Kenny Wellens was het captain van Geleen Lars van Sloun met de 3-0.

Ook de 4-0 valt in de slotfase van de tweede periode. Rolan Loos weet de 4-0 binnen te werken. Heerenveen coach Mike Nason haalt goalie Martijn Oosterwijk naar de bank en stuurt Almer de Boer het ijs op. Wederom met een man meer op het ijs na een too many men penalty voor Heerenveen sloeg Geleen weer toe. Ben Duperreault kon na een strakke assist van Yevgen Fadyeyev de 5-0 maken. Een hooking penalty voor Mitch Koumans levert Heerenveen een man meer op het ijs op en weet daaruit een goal te scoren. Jasper Nordemann weet dan eindelijk Geleen goalie Jowin Ansems te passeren. Heerenveen komt beter in de wedstrijd en heeft het beste van het spel in die periode maar ondanks vele schoten buigt Jowin Ansems niet.

Dat de special teams van Geleen de dienst uitmaken blijkt wel na de volgende goal. Weer op de powerplay. Mees de Wit prikte zijn tweede van de avond binnen. Zes goals vijf powerplays en een shorthanded. Maar de honger was nog niet gestild voor de Limburgers. Lars van Sloun met zijn tweede zorgde voor de eindstand van 7-1 op het scorebord in Glanerbrook.

tekst gaat verder onder de foto

#12 Yevgen Fadyeyev Foto: Wil Smeets

EC Die Bären 2016 e.V. – Chiefs Leuven 2-4

Chiefs Leuven begon uitstekend in Duitsland al binnen twee minuten lag de puck al achter Neuwied goalie Tjaard Jansen. Een schot vanaf de blauwe lijn door Lukas Tambeur leverde een rebound op en die werd uitstekend binnen geschoten in de verre hoek door Vladislav Afonin. Beide goalies hadden het in verloop van de eerste periode prima op orde. Er werd niet meer gescoord. Aan het begin van de tweede periode scoorde Jeff Smith de gelijkmaker. Door het midden ging hij op goalie Jelle Lievens af en met een backhand forehand move zette Smith Lievens op het verkeerde been en kon zo de gelijkmaker scoren.

In minuut 27 wisten de Belgen twee keer te scoren. Iniaz Steyaert en Basim Laeremans waren de Duitse verdedigers te slim af. Op de powerplay was het Jack DeBoer die ‘das Anschlusstor’ wist te maken vijf minuten voor het einde van de tweede periode. De 605 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten maar eerst moest Neuwied nog op de penalty kill. Leuven sloeg weer genadeloos toe.  Een mooie tic tac toe powerplay goal. Achter de goal was het Nathan Compere die een strakke pass gaf op Dries Blockx en die wist de vrijstaande Alec James te vinden en James wist met een venijnig schot te scoren. Het bleek meteen de eindstand te zijn want beide teams wisten geen goal meer te maken.

tekst gaat verder onder de foto

#7 Alec James Foto: Chiefs Leuven Facebook

Heylen Vastgoed HYC – Liège Bulldogs 5-0

De mannen uit Liège hebben een slechte seizoenstart. Missen nog steeds vijf basisspelers. Won men zaterdag nog van Den Haag werden ze gisteren tegen de aartsrivaal Herentals met een shutout naar huis gestuurd. 5-0 werd het voor HYC. Herentals goalie Andrew Masters stopte alle schoten van de Bulldogs en pakte zo een shutout.  De vier en vijf nul werden gescoord door Alexander Vasilyev waarbij de 4-0 een uitbraak was met Mitch Morgan die de op snelheid liggende Vasilyev perfect bediende met een goede assist. Na veertig minuten was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisclub door goals van Rik Cuylen en Tibo Van Reeth. De 3-0 werd gescoord door Ben Coolen.

tekst gaat verder onder de foto

#10 Alexander Vasilyev Foto: Kurt Tops

de tussenstand

Previous Ruime overwinning Scorpions op bezoek bij Trappers
Next Florida Panthers heeft verdedigend ingeleverd en nu?